Cum poate ajuta curcuma creierul sa se vindece singur! Cercetatorii spun ca substanta ar putea incuraja dezoltarea si inmultirea neuronilor.

Un condiment unicat pe care il ocoleai pana acum, curcuma, ajuta creierul sa se vindece singur, potrivit cercetatorilor germani care au descoperit ca un compus chimic din acest condiment sustine dezvoltarea de noi celule nervoase.

Studiul cercetatorilor germani a fost efectuat pe sobolani, iar rezultalele, publicate in revista Stem Cell Research and Therapy, ar putea ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacientii care au suferit un atac vascular cerebral si pentru cei care sufera de Alzheimer, informeazabbc.com.

Click pe aceeasi tema:  Imaginile care fac inconjurul lumii! Oare politicienii se vor lumina?

Totusi, este nevoie de mai multe cercertari inainte ca substanta sa fie folosita pe oameni.

Cercetatorii de la Institutul de Neurostiinte si Medicina din Julich, Germania, au studiat efectele unui compus chimic care se regaseste in mod natural in curcuma, denumit aromatic-turmerone. Cobaii au primit injectii cu acest compus chimic si apoi creierele animalelor au fost scanate.

Anumite zone ale creierului, despre care se stie ca sunt implicate in dezvoltarea celulelor nervoase, au fost mult mai active dupa injectarea infuziei care continea extractul din curcuma.

Click pe aceeasi tema:  PROFETIILE parintelui Justin Parvu: „Romania azi nu mai exista decat cu numele”! EUROPA si MOSCOVA ar tremura in fata unei ROMANII unite!

Cercetatorii spun ca substanta ar putea incuraja dezoltarea si inmultirea neuronilor.

Intr-o sectiune separata a studiului, savantii au „spalat” celule susa neuronale cu solutii care contineau diferite concentratii din extractul de curcuma.

spre