Cum arată sondajele pentru alegerile prezidenţiale

CURS a realizat un sondaj pentru viitoarea campanie de alegeri pentru președinția României. Președintele Klaus Iohannis domină clasamentul prezidențiabililor, dar se dau ”lupte” interesante între cei care râvnesc la locul care i-ar putea propulsa într-o luptă cu actualul președinte al României.

La o primă strigare președintele Klaus Iohannis ar lua un scor confortabil - 41%, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 21%, Laura Codruța Kovesi cu 11%, Dan Barna cu 9%, Eugen Teodorovici (dacă ar fi el candidatul PSD) cu 5%, Corina Crețu cu 4% și Kelemen Hunor cu 2%

Cum fostul șef al DNA și aspirant la postul de procuror -șef european a anunțat în dese rânduri că nu este interesată de o carieră politică, datele se modifică foarte interesant:

Președintele Klaus Iohannis râmâne în frunte, dar cu 31%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25%, Dan Barna cu 19%, Eugen Teodorovici cu 9%, Corina Crețu cu 7% și Kelemen Hunor cu 2%.

Întrebați cu cine ar vota în cazul în care favoritul lui nu va participa la alegeri clasamentul nu s-ar schimba radical:

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

10 iul 00:08Cap Limpede
Loading...