Industria aeronautica a gasit o noua solutie de a mai scoate bani, iar in acest sens s-au facut deja primele demersuri si teste pentru introducerea locurilor in picioare in avioane.

Prima care a lansat variantele de echipare a avioanelor cu locuri in picioare este compania italiana Aviointeriors care a elaborat prototipul unui loc in picioare pentru avioane, informeaza publicatia The Telegraph.

Designul acestui loc aminteste de scaunul in forma de sa, iar locurile in picioare sunt planificate sa fie fixate cu spatare verticale. De asemenea, bratele vor fi imbracate in tapitarie moale, care vor permite pasagerului sa nu simta disconfort in zona soldurilor. Statul pe un astfel de scaun este imposibil, acesta fiind creat doar pentru sprijinire. Lucrarile la acest proiect au inceput inca din anul 2010, insa modelul perfectionat al acestui scaun a fost prezentat, saptamana trecuta, in cadrul expozitiei Aircraft Interiors Expo desfasurata la Hamburg. Potrivit afirmatiilor producatorilor, noile scaune sunt de doua ori mai usoare comparativ cu cele standard si permit cresterea capacitatii de pasageri a avionului cu 20%. Reprezentantii companiei producatoare sunt convinsi ca aceste „scaune” vor fi solicitate, in principal, de companiile aeriene, care efectueaza zboruri pe distante scurte. Pana in prezent, interesul fata de noul produs a fost manifestat de compania columbiana VivaColombia si de compania irlandeza low-cost Ryanair.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.