Costica Dobre, fost candidat PSD la functia de primar in comuna braileana Sutesti, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare conditionata pentru proxenetism, in timp ce fratele sau, Ionita, ar urma sa execute 4 ani si 6 luni de inchisoare. Ambii au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu procurorii DIICOT.

Costica Dobre a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei vizavi de acuzatia de proxenetism care i se aduce de catre procurorii DIICOT, acceptand pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si recunoscandu-si astfel vinovatia, in timp ce fratele sau, Ionita Dobre, a primit 4 ani si 6 luni de inchisoare pentru trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism si initierea unui grup infractional organizat. Sotia lui Ionita Dobre, Dana Gabriela, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de minori si trafic de persoane. Decizia fost pronuntata de Tribunalul Braila pe 14 februarie, iar pe 2 aprilie, Curtea de Apel Galati a revocat controlul judiciar in ceea ce il priveste pe Costica Dobre, ceea ce inseamna ca acesta este liber acum sa plece din tara. Tribunalul Braila a dispus confiscarea sumelor provenite din exploatarea a noua tinere si doua minore, in total peste 125.000 euro, si i-a obligat pe traficanti sa le plateasca victimelor suma de 6.000 euro drept daune morale. Ionita Dobre racola tinere prin intermediul simigeriei pe care o detinea pe bulevardul Dorobantilor din Braila, ajutat de sotie si de fratele sau, Costica Dobre.

Procurorii sustin ca membrii gruparii au batut si violat tinerele si minorele pe care le racolau, in incercarea de a le convinge sa se prostitueze, iar unele dintre ele au fost fortate sa incheie casatorii formale, astfel incat sa scape de eventualele interdictii de a intra pe teritoriul unui stat din spatiul Shengen sau sa paraseasca tara fara incuviintarea parintilor. “incepand cu anul 2004, inculpatul Ionita Dobre, impreuna cu sotia sa, Dobre Dana Gabriela, au racolat prin inducere in eroare mai multe victime de sex femeiesc, pe care le-au trimis in Grecia si pe care Dobre le-a obligat sa se prostitueze, prin amenintari urmate de exercitarea de violente si supunerea la tratamente degradante”, sustin procurorii. Una dintre fetele obligate sa practice prostitutia, Sandica Z., a incercat sa scape de proxeneti, sarind de la etajul al doilea al imobilului unde membrii gruparii o obligau sa isi vanda trupul si s-a ranit grav, fiind la un pas de moarte. Tanara l-a reclamat ulterior la Politia din Grecia pe Ionita Dobre, care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru trafic de persoane si tentativa de omor, scrie adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.