Cristina Tarcea, mesaj usturator la Antena 3, principala televiziune de propaganda: "Mi-am lasat haina alaturi, sper ca este in siguranta"

Presedintele ICCJ, Cristina Tarcea, s-a aflat luni, in premiera, in studioul Antena 3, in emisiunea lui Radu Tudor. Ea si-a manifestat speranta ca haina ei este in siguranta.

„Mi-am lasat haina alaturi, sper ca este in siguranta”, a spus Cristina Tarcea chiar in debutul emisiunii. Radu Tudor a zambit stramb, afirmand ca nu va fi nicio problema.

Dialogul a avut loc in contextul in care Tarcea urma sa ofere detalii despre intalnirea „pe intuneric” cu presedintele CCR, Valer Dorneanu.

De asemenea, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristina Tarcea, a explicat, luni seara, la Antena 3, ca ordonanta de urgenta 7/2019 a interzis colegiilor de conducere a instantelor sa mai stabileasca orice regula, iar legea nu prevede tragerea la sorti a completurilor. Ea a spus ca, daca nu se va interveni urgent prin lege, completurile de 5 judecatori vor avea din nou o problema. Tarcea a precizat si ca OUG 7 este „picatura care a umplut paharul”.

„OUG 7 a interzis colegiului de conducere al oricarei instante sa mai stabileasca reguli. Daca legea nu prevede tragerea la sorti, colegiile nu pot sa stabileasca astfel de reguli. (…) Daca nu se va interveni urgent pe lege, vom avea aceeasi problema cu completurile de 5, pentru ca nici CSM nu poate interveni”, a precizat Tarcea, citata de news.ro.

Cristina Tarcea a spus ca CSM nu poate stabili tragerea la sorti, pentru ca CSM este garantul independentei justitiei, iar interpretarea legii apartine instantelor de judecata si legiuitorului, atunci cand adopta legi de interpretare.

„Linia rosie inseamna separatia puterilor in stat, intotdeauna, si cand ne place, si cand nu ne place”, a mai declarat Tarcea.

Presedinta ICCJ a precizat ca ”ordonanta 7 este picatura care a umplut paharul si arata lipsa de incredere, lipsa de dialog, dispretul cu care sunt tratati magistratii”.

Ea a spus ca nu sunt reprezentativi pentru sistemul de justitie cei cu care autoritatile au dialog mereu.

25 feb 23:07Cap Limpede
Loading...