Cristian Tudor Popescu ii raspunde lui Mihai sora, dupa ce filosoful a spus ca Digi 24 merita sa dispara: "Sa mori tu!"

Cristian Tudor Popescu a reactionat dur dupa ce filosoful Mihai sora a scris pe pagina sa de Facebook ca Digi 24 „merita sa dispara“, dupa ce deputatul Florin Iordache a fost invitat la o emisiune a postului tv.

„Pe principiul acesta Financial Times trebuie sa dispara, ca i-a oferit o platforma lui Tudorel Toader. Domnul sora argumenteaza ceea ce a spus pomenind niste expresii care ar fi echivalentul celor spuse de dansul. Spune ca merita sa dispara e totuna cu "dupa fapta si rasplata". Prin urmare ii dau si eu un raspuns: Sa mori tu! Sper ca domnul Sora nu se va supara pentru ca nu este bantuit de incapacitatea de a analiza lucid o relatie.

Eu nu vad nicio relatie intre "merita sa dispara" si "dupa fapta si rasplata". Unde este aici ideea de disparitie, ideea de moarte? Aceste exprimari se pot referi la orice si la oricine. Mai spune dansul ca orice locuitor nativ le intelege. Deci orice roman. Asta zic si eu: "sa mori tu" nu inseamna sa mori. Sunteti nativ. Expresia trebuie inteleasa in principiu. Cum sa interzici unei televiziuni sa invite un politician? Care e treaba unui organ de presa intr-o democratie? Sa invite oameni politici relevanti ai evenimentelor zilei. Cum o fi putut domnul Sora sa spuna asta?

La postul acesta lucreaza sute de oameni. Cum puteti sa-i aruncati pe oamenii astia in strada pentru ca intr-o emisiune a fost invitat un politician pe care il detestati? Nu va mai place Digi24? Puteti sa si anuntati ca nu va mai uitati la Digi 24. Dar cum puteti sa spuneti merita sa dispara? inseamna o instigare la suprimare“, a declarat CTP la Digi 24.

Filosoful si scriitorul Mihai sora a reactionat dupa ce Digi 24 l-a invitat, intr-o emisiune, pe deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei, care a demisionat in urma adoptarii controversatei OUG 13. „Dragi prieteni, e simplu: o televiziune care il invita pe Altaintrebare in fata romanilor merita sa dispara. Nu poti, sub pretextul impartialitatii, sa legitimezi tocmai discursul celor care distrug aceasta tara. Nu le poti acorda creditul onestitatii tocmai groparilor Romaniei. Dandu-le o platforma de exprimare, nu echidistanta o arati, ci complicitatea cu ei”.

7 mar 23:16Cap Limpede