Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a intalnit, miercuri, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dancila si cu ceilalti membri ai Guvernului, el declarand ca Guvernul roman este pregatit pentru preluarea presedintiei Consiliului UE. Totodata, el si-a exprimat speranta ca Romania va fi primita in Schengen in mandatul actualei Comisii. La momentul sosirii la sediul Comisiei Europene – Berlaymont – seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a pupat mana premierului Viorica Dancila. Intr-o alta fotografie, Juncker o tine de mana pe Viorica Dancila.

Comentariul savuros al lui CTP

Ce sa inteleaga romanul din aceasta poza? Ca, folosindu-si farmecul personal, Viorica Dancila l-a ametit pe domnul Junker, astfel incat domnul Juncker baga si scoate – baga Romania in Schengen si scoate Romania din MCV. Asa se gandeste – a aranjat doamna. Chestia asta a functionat decenii in Romania.

La Securitate se numea brichisire, a brichisi pe cineva, sa-l faci favorabil cauzei tarisoarei prin diverse metode. Brichisire e cuvant din jargonul Securitatii, a fost folosit de pilda generalul Plesita.

Brichisire – prin mijloace specifice, cum ar fi un vin special cu care se zice ca a fost convins Hrusciov de catre Gheorghiu – Dej sa accepte retragerea trupelor sovietice din Romania, apoi fete folclorice care erau aduse si ele pentru a contribui….

Asta sa inteleaga romanul – ca doamna, pentru cauza, pentru tara, a facut ea intr-un fel – banuiesc ca da niste bani pe machiajul asta – sa intelegem ca l-a rezolvat doamna Dancila pe domnul Juncker”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu fotografia in care cei doi au fost fotografiati tinandu-se de mana, conform Digi24.