Cristian Tudor Popescu, despre pensiile speciale: Cum ajungi la 56.000 de lei pe luna in statul roman! E o crima!

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre pensiile uriase pe care le primesc unii „indivizi”. „Asta nu ne revolta, ne ocupam de OUG, CCR… ministri schimbati…”, constata jurnalistul, referindu-se la politicienii din toate partidele, care nu par interesati de pensiile „astronomice” date de statul roman.

"Cat avea ala? 56.000 de lei pe luna, pensie… As vrea si eu sa stiu cum se justifica aceasta cifra. Cum ajungi la suma asta? Pentru ce? Ce-a facut omul acela? Leu cu leu, sa vad si eu cum aduna in statul roman 56.000 de lei pensie.

As vrea sa vad si eu asta. Si in general pentru toti astia – magistrati, politisti care au iesit la pensie la 47, la 45. La 40 de ani!!! Au iesit cu niste pensii imense. Vreau sa stiu si eu. Ce a facut respectivul pentru statul roman incat sa primeasca aceasta pensie? A spus cineva lucrul asta odata?

Si asta „nu ne revolta”. Asa cum „ne revolta” ca n-am dat amnistie si gratiere… Le-au fost „incalcate” drepturile. „Se poate asa ceva?”. Dar noua, tuturor celorlalti, carora ne sunt incalcate drepturile in fiecare moment de catre acesti indivizi care iau sumele astea de bani? in vreme ce Avocatul Poporului se ocupa de puscariasi, ca n-au conditii de intimitate, de viata privata la puscarie. N-au conditii suficiente de viata privata la puscarie… si in acelasi timp, noi suntem in fiecare moment batjocoriti de acesti indivizi cu pensiile respective.

N-am vazut pe nimeni, din niciun partid, sa se lege cu lanturi de usa Parlamentului sa spuna „asa ceva nu mai poate sa continue… e o crima…”.

„Aceste pensii sunt o crima, nu se mai poate continua cu ele”. A venit cineva din partide sa spuna ceva? Nu. Nu e nicio problema… discutam de OUG pe coduri si de ministrii aia doi pe care-i schimba, si de CCR. De OUG si CCR…", a punctat jurnalistul la Digi24.

14 dec 16:35Cap Limpede
Loading...