Cristian Tudor Popescu da cartile pe fata! "Asa arata situatia de stare de asediu in care se afla acum Romania! Scopul e discreditarea totala a justitiei! Aceasta banda nu va tine seama de nimic"

Protocoalele de colaborare dintre SRI si Parchetul General au fost declarate neconstitutionale. Dincolo de consecintele juridice ale acestei decizii a CCR, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre "situatia de stare de asediu in care se afla acum Romania", precum si institutiile care inca sunt sub controlul partidului lui Liviu Dragnea. "Acum e limpede ca scopul e discreditarea totala a justitiei si SRI, incepand cu conducerile", a subliniat jurnalistul.

„Am vazut analizate consecintele in plan juridic legat de dosare aflate in derulare, unele in care s-au dat sentinte definitive, ca unii judecatori ar putea judeca intr-un fel, altii in alt fel.

Sunt consecinte importante, mai ales cand vine vorba de dosare ale unor politicieni de rang inalt, la putere.

Consecinta cea mai importanta e in planul imaginii si al discursului propagandistic al partidului lui Dragnea.

Aceasta hotarare a CCR lasa deschisa, practic aduce un grad mai mare de realitate asa zisului stat paralel. Imediat, Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD a sarit cu un soi de delir propagandistic in legatura cu existenta statului paralel format din SRI si justitie, si organele de conducere ale justitiei si care ar fi condamnat pe nedrept o gramada de politicieni si lume buna, oameni importanti, oameni nevinovati.

Inaintea lui, Codrin stefanescu, secretarul general al PSD, a facut vorbire cu glas mare despre o OUG despre care vorbeste si Dragnea si despre o lege in Parlament, care sa permita eliberari, stopari, achitari de procese pe banda rulanta pe calea deschisa de aceasta hotarare a CCR, o alta forma de amnistie si gratiere.

Care e scopul? Dincolo de aceste aspecte punctuale legate de dosare, scopul trebuie privit in contextul starii de asediu in care se afla Romania acum si, institutiile care nu sunt inca sub controlul partidului lui Dragnea.

Acum e limpede ca scopul e discreditarea totala a justitiei si SRI, incepand cu conducerile.

Sunt vizati actualul procuror general a carui destituire e in curs, presedinta ICCJ si Eduard Helvig, seful SRI actual, pentru ca protocolul din 2016 gasit partial neconstitutional e semnat de Helvig. in urma discreditarii acestor institutii, starea de spirit la nivelul populatiei care se doreste a fi indusa e: daca omori pe cineva si te ai bine cu partidul lui Dragnea, scapi, poate ti se mai da si o prima, nu mai conteaza justitia.

Apoi, aceasta hotarare a CCR vine dupa ce Valcov a adus de pe pragul casei sale protocolul din 2016 si dupa ce Iordache a facut intampinarea catre CCR legat de conflictul Parlament – Parchet, in opinia publica apare ideea ca partidul e cel care decide peste justitie pentru oricine.

Iohannis nu se poate opune acestui atac continuu, doar sa tergiverseze in unele cazuri.

Daca oamenii vor iesi in strada, legat de manevre murdare care vor continua si care nu vor fi oprite de preluarea presedintiei UE de catre Romania, de ce a spus Guy Verhofstadt (liderul grupului ALDE din Parlamentul European – n.r.) in Parlamentul European legat de activarea art 7, de nimic, nici de Departamentul de Stat american care s-a pronuntat contra amnistiei, a gratierii, a taxei pe lacomie.

Aceasta banda nu va tine seama de nimic. Daca oamenii vor iesi in strada, vor fi intampinati cu o brutalitate mult mai mare de catre jandarmii lirici, iubitori de Eminescu. Dancila a si facut pregatirea, spunand: daca in Franta se poate, la noi de ce sa nu se poata.

Cand va obtine controlul SRI, partidul lui Dragnea va putea cu ajutorul SRI transformat cu adevarat in securitate va putea sa ii urmareasca si retina din vreme pe cei care sunt impotriva partidului lui Dragnea, astfel ca nu se va mai ajunge nici la iesirea in strada, persoane care vor incerca asa ceva vor fi retinute.

Asa arata situatia de stare de asediu in care se afla acum Romania”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

17 ian 00:24Cap Limpede