Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat atitudinea presedintelui Klaus Iohannis, care, prin nenumirea celor doi ministri in Guvern, imita procedeul PSD-ist: „nu fac pentru ca pot”.

„Care e mesajul pe care Iohannis vrea sa il transmita? Ce spera? Sa inteleaga lumea, ca doboara PSD in felul acesta?”, a comentat jurnalistul, la Jurnalul de seara.

„Mai e cineva care contribuie la discreditarea justitiei in aceasta tara si la anularea ei ca putere. Asta conteaza cel mai mult – respectul justitiei. Dna Carmen Iohannis. Nu se prezinta ca martor, nici macar nu e inculpata, suspecta, pentru a lamuri niste lucruri intr-un proces in care e implicat si sotul ei. Mai intai a venit cu un pretext absolut ridicol, ca e invitata la o cina, e adevarat o cina regala, apoi am inteles ca e racita.

Dimpotriva, si daca era racita, ar fi trebuit sa se burduseasca cu Nurofene si sa vina la tribunal. Pentru ca e sotia sefului statului si nu poate sa dea acest exemplu. Doar infractorii folosesc astfel de metode, tergiversarea. Foloseste aceste procedee cu acceptul sefului statului, pentru ca, intrebat cum comenteaza ca doamna nu se prezinta, a spus ca nu e o tema de discutie. Cum adica? Doamna nu e justitiabil?

Care e mesajul pe care nu inteleg de ce Iohannis doreste sa il trasmita? Mesajul e: nu o sa se duca nevasta-mea, care e nevasta de presedinte, la procuratura. Daca dansul crede ca in felul asta obtine niste voturi pentru anul viitor, e problema sa.

De asemenea, nu inteleg cum judeca in obstructionarea numirii celor doi ministri la guvern.

Ce spera? Sa inteleaga lumea ca doboara PSD in felul asta? Ca Dragnea va fi debarcat de la sefia Camerei Deputatilor pentru ca nu revoca si numeste Iohannis? O sa treaca motiunea pentru ca nu revoca si numeste Iohannis?

Nu obtine decat din partea cealalta discursul: presedintele nu lasa guvernul sa lucreze, care ar putea face autostrazi si care spune – de ce nu putem? Ca presedintele nu vrea sa numeasca ministrul.

Deci, asta mi se pare in clipa de fata cea mai grava problema, si ce face Iohannis din nou imita un procedeu PSD-ist. stiti de ce face ce face cu Carmen Iohannis si cu nenumirea? Pentru ca poate. Un raspuns de tip PSD-ist”, a comentat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.