La o zi dupa ce ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb s-a laudat ca Romania nu a pierdut nici un euro din fondurile europene din actualul exercitiu financiar al UE, comisarul european Corina Cretu posteaza pe Facebook o imagine care arata contrariul.

Insotita de un comentariu sec si la obiect, imaginea – un grafic – arata ca tara noastra este pe ultimul loc in UE la capitolul absorbtie a fondurilor europene destinate combaterii somajului in randul tinerilor. Din grafic reiese ca in timp ce alte tari au atras fonduri considerabile, Romania a contractat cu putin peste 0% si cheltuit zero lei. Sumele de care putea beneficia tara noastra pentru a-i ajuta pe tineri sa aiba un loc de munca puteau fi accesate pana la finalul lunii iunie 2018. Deci banii sunt pierduti.

„Aveti mai jos situatia implementarii programului destinat combaterii somajului in randul tinerilor intre 18 si 25 de ani, din toate statele Uniunii Europene, tabel ce poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene. Sumele destinate cestui program lansat in 2015 puteau fi accesate pana in 30 iunie 2018. Va doresc tuturor o zi buna”, scrie Cretu pe pagina sa.