Primul a fost rostit la conferinta „O politica de coeziune incluziva pentru o Uniune mai aproape de cetatenii sai”, iar al doilea, la o zi distanta, la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Asemanarile au fost observate de EduPedu.ro. Iata ce spunea Dancila in conferinta de pe 30 octombrie.

„Uniunea Europeana trebuie sa ofere cetatenilor sai prosperitate, stabilitate, solidaritate sociala, pace, libertate si securitate. Avem nevoie de o Europa mai integrata, mai puternica si mai coeziva, cladita pe obiective si directii de actiune consensuale. (…) „.

A doua zi, premierul a reluat discursul la sedinta de guvern.

„Uniunea Europeana trebuie sa ofere, in continuare, cetatenilor sai prosperitate, stabilitate, solidaritate sociala, libertate, pace si securitate. Avem nevoie de o Europa cu un grad mai ridicat de integrare, mai puternica, cladita pe obiective si directii de actiune consensuale”.

Nu este singura asemanare dintre cele doua discursuri. Iata un alt pasaj din discursul de la conferinta:

„In centrul preocuparilor Comisiei se afla promovarea transformarii economice prin stimularea investitiilor la nivelul UE, prin incurajarea inovarii, a digitalizarii, dar si prin sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii. (…) „.

Reluat si la sedinta de guvern:

„In centrul preocuparilor Comisiei se afla promovarea transformarii economice, prin stimularea investitiilor la nivelul Uniunii Europene, prin incurajarea inovarii, digitalizarii si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii”.