Consumul acestui fruct exotic reduce riscul dezvoltarii cancerului!

Desi originar din America Centrala si de Sud, chinezii au transformat fructul dragonului intr-unul legendar datorita povestii crearii sale in urma cu mii de ani. Cu pielea sa distincta si aroma sa dulce, este greu sa refuzi acest fruct exotic. Nu numai este distractiv sa-l mananci, dar fructele dragonului sunt, de asemenea, bogate in substante nutritive care va pot proteja de cancer, facandu-l un aliment anti-cancer ideal.Dieta anti-cancer Mai multe de o treime din cazurile de cancer ar fi putut fi prevenite prin urmarea unei diete sanatoase si prin mentinerea unei greutati sanatoase, sustine Institutul American pentru Cercetare a Cancerului. Dieta impotriva cancerului este o dieta sanatoasa care include o varietate de alimente bogate in nutrienti din toate categoriile alimentare. Dieta include mai multe fructe si legume, cereale integrale, peste, carne slaba, nuci si seminte, reducand in acelasi timp consumul de alimente procesate, grasimi saturate, sodiu si alimente care contin grasimi si zahar adaugat. In plus, Societatea Americana pentru Cancer ne recomanda sa consumam cel putin cinci portii de fructe si legume zilnic pentru a limita riscul de cancer. Includerea fructului dragonului in dieta ne poate ajuta sa indeplinim aceste recomandari. Fibre Faptul ca este un fruct ne ajuta foarte mult sa face aceasta alegere, dar mai mult decat atat, fructul dragonului contine substante nutritive care contribuie la reducerea riscului de cancer.  Desi nu contine in mod semnificativ fibre, fructul dragonului contine aproximativ 1 gram de fibre. Fibrele din fructe ajuta la deplasarea alimentelor prin tractul digestiv, ajuta la eliminarea deseurilor din intestine si astfel este redus riscul de aparitie a cancerului. Ar trebui sa inclui aproximativ 20 g pana la 37 de g de fibre in dieta ta zilnica. Antioxidanti Fructul dragonului este bogat in antioxidanti, inclusiv beta caroten si vitamina C. Antioxidantii sunt nutrientii din fructe care protejeaza celulele impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi care pot cauza aparitia cancerului. Includerea mai multor alimente bogate in antioxidanti in dieta ta poate oferi protexie impotriva cancerului.Scazut in calorii Obezitatea este un factor de risc pentru cancer. Echilibrarea consumului de calorii cu scopul de a avea o greutate sanatoasa poate reduce riscul de cancer.  Fructele dragonului sunt produse alimentare cu densitate redusa, ceea ce inseamna ca au calorii putine comparativ cu marimea portiilor. Asta inseamna ca va poate ajuta sa limitati aportul de calorii, fara sa apara senzatia de foame. Astfel va poate ajuta sa controlati greutatea. Un fruct de dragon are doar 60 de calorii. Sistem imunitar puternic Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestui fruct este capacitatea sa de a-i oferi un impuls serios sistemului de aparare al organismului. Nivelele ridicate de vitamina C care se gasesc in fructul dragonului sunt unele dintre cele mai puternice active ale sistemului imunitar deoarece stimuleaza activitatea altor antioxidanti ai organismului.  Ei cauta in mod activ si elimina radicalii liberi, produsele secundare periculoase ale metabolismului celular, care au fost legate direct de afectiuni potential letale, cum ar fi cancerul si bolile de inima. Inima sanatoasa Fructul dragonului este un fruct exotic, cu o multime de proprietati unice, una dintre acestea fiind aceea ca nu contine colesterol si aproape deloc grasimi nesanatoase producatoare de colesterol. Prin reducerea cantitati de colesterol din sange, sansele de a dezvolta ateroscleroza, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale este redus considerabil. Folosind fructul dragonului ca sursa de multe alte elemente nutritive, nu iti afectezi organismul in nici un fel, de aici si reputatia acestui fruct de “super aliment”. Unele grasimi sunt benefice, iar semintele acestui fruct contin aceste grasimi, care conduc la cresterea nivelului de colesterol bun, care reduce in mod activ nivelul colesterolului rau. Vitamine Fructul dragonului este plin de alte vitamine benefice in afara de vitamina C, inclusiv vitamine din complexul de B-uri. Vitaminele B1, B2 si B3 ofera multe beneficii, de la reducerea tensiunii arteriale, sanatatea pielii si nivelul de colesterol pana la functionarea tiroidei si a metabolismului. Sursa
13 aug 12:36Cap Limpede
Loading...
Ultimele Știri
Consumul acestui fruct exotic reduce riscul dezvoltarii cancerului!...