Primaria Prundu Bargaului este in faza de licitatii pentru doua parcari supraetajate, care vor fi amenajate in zonele de blocuri ale comunei din judetul Bistrita-Nasaud. Investitia se ridica la 1,3 milioane de lei, 350.000 de lei reprezentand contributia comunei, iar 910.000 de lei vor veni prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Comuna cu 6.800 de locuitori va fi prima localitate din Bistrita-Nasaud care va avea nu una, ci doua parcari supraetajate. in total, cu ajutorul parcarilor supraetajate, care vor fi dispuse pe parter si etajul 1, primaria amenajeaza 170 de locuri de parcare. „Acolo, intr-unul din blocuri avem 136 de apartamente si fiecare familie are cate doua masini, asa ca este extraordinar de complicat sa asiguram locuri de parcare cu parcarile normale. Acesta a fost motivul pentru care am facut garaje supraterane, pentru a putea avea toti locuitorii locuri unde sa isi parcheze masinile. Aici, la Balta, avem si o sala de sport unde foarte multi tineri trebuie sa parcheze seara si atunci am gasit aceasta solutie”, explica Doru Crisan, primarul din Prundu Bargaului, ce l-a determinat sa recurga la „garaje supraetajate”, cum le numeste el. Eliberarea terenului si demolarea garajelor improprii amenajate de catre locuitori inca din anul 2000 a inceput joi, 24 mai. Aceste spatii de depozitare atrageau rozatoare in zona, fiind un pericol pentru copiii care locuiesc in aceste blocuri.

Locuitorii din zona vor avea posibilitatea sa liciteze pentru unul dintre locurile de parcare amenajate, urmand sa achite o chirie anuala. Edilul s-a gandit si la tinerii care frecventeaza sala de sport din apropiere si care nu au unde parca. Acestia vor avea parte de inca o facilitate amenajata in premiera in Bistrita-Nasaud – o statie de incarcare a masinilor electrice. Desi acestea sunt pasare rara in zona, primarul Doru Crisan crede ca in viitor vor vedea tot mai multe astfel de autoturisme in zona, iar el va fi pregatit sa le ofere un loc pentru incarcare. „Este vorba despre parcarea din fata salii de sport, unde cetatenii vor putea conecta masinile la acele statii amplasate in interior. Nu stiu daca este o premiera, dar eu incerc sa ma adaptez cu anii in care traim. incerc sa le ofer cetatenilor conditii de anul 2018”, mai spune Doru Crisan, conform Adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.