Claudiu Manda, senator PSD si presedintele Comisiei comune a Parlamentului pentru controlul SRI, a achizitionat in acest an un imobil renovat in centrul Craiovei. Claudiu Manda a declarat pentru G4Media.ro ca a platit 150.000 de euro pentru 62% din imobilul al carui pret total este de 230.000 de euro, restul tranzactiei fiind acoperit prin schimbul unui apartament detinut de o firma in care senatorul PSD este actionar. ”O parte din imobilul cu suprafata totala de 230 metri patrati este ocupata de alti locatari”, a spus Claudiu Manda pentru G4Media.ro.

Anuntul publicitar publicat pe portalul de mica publicitate OLX.ro in august 2018 arata ca imobilul avea, la acel moment, finisaje de lux precum ”usile dotate cu clante cu cristale SWAROVSKI, iar baile au robinetii suflati cu aur de 24 k”.

Intrebat de reporterul G4Media.ro daca aceste finisaje exista in imobilul cumparat, Claudiu Manda a spus: ”Eu am cumparat imobilul respectiv pentru ca era intr-o zona buna, mi-a placut, i-am facut proprietarului o oferta care a fost acceptata. Nu l-am cumparat pentru finisaje, nu m-au interesat. Nu cred in existenta lor, nu am stat sa le verific. Imobilul corespundea nevoilor mele, dat fiind ca in acest an ma voi casatori (cu fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu – n.red.).

Presedintele PSD Dolj a declarat pentru G4Media.ro ca cei 150.000 de euro platiti in cadrul tranzactiei provin din cateva surse distincte. ”Este vorba despre imprumuturi de la cunostinte cu acte facute la notar, care vor putea fi vazute in declaratia mea de avere; venituri din cont, o descoperire de card, plus schimbul cu apartamentul detinut de firma la care sunt actionar. Sper ca o parte din imprumuturile mentionate sa o pot returna din veniturile de la nunta”, a spus Claudiu Manda.

Imobilul a fost construit in 1906 si a fost renovat recent de fostul proprietar, dupa cum arata anuntul postat pe OLX.ro. Imobilul are amprenta la sol de 90 mp, o suprafata totala de 230 mp si un teren de 385 mp, iar o parte din imobil, demisolul, va continua sa fie ocupata de alti locatari dupa finalizarea achizitiei.

Intrebat daca e de acord cu sintagma ”socialism de caviar” in cazul sau, data fiind achizitia imobilului prezentat ca avand finisaje de lux, dar si achizitia unui automobil Mercedes Benz in 2017, Claudiu Manda a respins formularea: ”in ce ma priveste, nu sunt de acord. E mai degraba vorba de socialism pe datorie. Am gasit o casa, m-am imprumutat in stanga si-n dreapta pentru a o putea cumpara. Casa e pe datorie, masina e inca in leasing, sunt intr-o situatie de socialism pe datorie”.

Sursa: G4media