Multi si-au dorit sa-l auda pe fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, cum raspunde campaniilor mediatice la care a fost supus in ultimele luni de catre mogulii cercetati sau condamnati penal, dar si de politicieni certati cu legea. Noi  zicem ca e bine sa aiba grija ce-si doresti ca s-ar putea sa aiba…

Prezent, joi la audierea din Comisia SRI, Florian Coldea a pomenit de tradarea lui Iuda, aduca povestea unui „celebru personaj biblic” care a tradat pentru „30 de arginti”, afirmand ca el constata cu ingrijorare faptul ca „unii in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman”.

„As vrea sa reamintesc de un celebru personaj biblic, care in urma cu circa 2.000 de ani a tradat pentru 30 de arginti. Ce daca ulterior l-au apucat remuscarile? Lucrul nu s-a putut repara si raul facut n-a putut fi rezolvat. Evident, ca orice tradator, destinul i-a sfarsit tragic. Din aceasta perspectiva, constat cu ingrijorare faptul ca unii in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal si fara pic de rusine. Ba, mai mult, chiar par sa-si faca un titlu de glorie din asta, afectand institutii fundamentale si capacitati democratice de aparare si protectie ale statului roman. Poate ar fi bine cu totii sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje. O sa revenim cu alte explicatii pe masura ce vom lamuri si alte aspecte cu membrii comisiei”, a declarat Coldea, dupa audierea din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI.

El a sustinut ca, in timpul mandatului sau, SRI „si-a facut treaba”, iar ofiterii Serviciului si-au indeplinit cu devotament si curaj misiunile incredintate, cu deplin respect pentru domnia legii.

„Constat astazi ca subiecte care initial au fost lansate in spatiul public pe fakenews s-au transformat in fake stories, iar acestea, intens promovate, cumva incearca sa ia locul realitatii. Toate acestea, oricat de determinati ar fi unii sau altii, va asigur ca nu pot prejudicia un adevar care exista: SRI si-a facut treaba iar ofiterii SRI si-au indeplinit cu devotament si curaj misiunile incredintate, cu deplin respect pentru domnia legii. As vrea sa reasigur cetatenii Romaniei – si am expus argumentat acest lucru membrilor comisiei – ca, pe perioada mandatului meu, in echipa cu care am colaborat, avand ca beneficiari patru presedinti, noua premieri – includ aici si mandatele interimare – si avand peste 250 de ministri si sute de alti demnitari ca beneficiari, interesele de securitate ale Romaniei au fost corect aparare de catre serviciu, in cooperare cu alte institutii, subliniez termenul cooperare cu alte institutii interne si internationale, iar cetatenii au fost bine protejati”, a afirmat Coldea.

Florian Coldea a mai spus ca a actionat in toate imprejurarile „exclusiv in spiritul si limita legii”. „Am convenit cu membrii comisiei sa revenim pentru a continua discutiile si a lamuri absolut toate aspectele de interes”, a adaugat el.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.