Revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Koveşi lasă în urma sa o serie de întrebări dar până la urmă şi o certitudine continuarea luptei anticorupţie de către consiliera lui Koveşi, pe Anca Jurma.

„Ca urmare a decretului prin care preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi şi a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcţie a doamnei Anca Jurma, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.”, conform unui comunicat al Parchetului General.

Anca Jurma s-a născut la 10 decembrie 1966, se arată în CV-ul postat pe site-ul www.epac-eacn.org.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti (1990) şi este Doctor în drept (2010, Universitatea din Bucureşti).

A îndeplinit, succesiv, funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, potrivit www.pna.ro.

În perioada 2000-2002, a fost procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Din 2002, Anca Jurma este procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. A îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al DNA.

Vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN); membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.

sursa: agerpres.ro