Cinci alimente care ne imbatranesc cel mai mult

Alimentatia nesanatoasa isi pune amprenta atat asupra organismului uman, cat si asupra aspectului exterior. Specialistii au alcatuit o lista a alimentelor care ne imbatranesc cel mai mult.

“Ridurile sunt legate de expresie, dar si de alimentatie. S-a dovedit ca cei care au o dieta nesanatoasa accelereaza procesul de imbatranire a pielii, dar si a organelor”, precizeaza Bogdan Guinea, consultat in nutritie si medicina de urgenta la Cabinetul Medical MC2 din Capitala.

Mai exact, alimentele nesanatoase, dar si consumul in exces al nutrientilor de care organismul are nevoie determina o dieta necorespunzatoare, care la randul ei poate declansa inflamatia tubului digestiv.

“Aceasta inflamatie poate deveni cronica (cum se intampla in cazul intolerantelor alimentare) si poate determina reactii ale tuturor organelor corpului, ceea ce duce la accelararea procesului de imbatranire”, avertizeaza specialistul citat de doctorulzilei.ro.

 

Click pe aceeasi tema:  Secretul sanatatii fizice si mentale a calugarilor de pe muntele Athos a iesit la iveala! Regulile sunt neschimbate de 1.000 de ani!

1. Chipsurile, cartofii prajiti – orice este prajit in ulei este plin de grasimi nocive pentru organism, cu atat mai mult cartofii, care „actioneaza ca un burete, absorbind cantitati mari de ulei”, explica nutritionistul.

2. Produsele de patiserie – acestea dauneaza din cauza continutului de faina, acizi grasi si zahar in exces.

3. Hot dog-ul, sunca, pepperoni (salam condimentat italienesc) – orice tip de carne procesata are valoare scazuta, contine acizi saturati in exces si nitrati, ambii contribuind la procesul inflamator.

Click pe aceeasi tema:  Experimentul care schimba tot ce stiai despre moartea clinica!

4. Carnea rosie – este principala sursa de acizi grasi saturati, care in lipsa acizilor nesaturati (de tip omega 3), provoaca un dezechilibru in corpul uman.

5. Alcoolul – “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”, adauga nutritionistul Bogdan Guinea. Cantitati mai mari pot cauza aparitia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) si va pot imbatrani prematur. O cercetare releva ca, pentru a ne proteja, doua zile pe saptamana ar trebui sa nu consumam bauturi alcoolice.

spre