China a inceput vanatoarea de extraterestri! Vezi dispozitivul special creat pentru asta! Video – Cap Limpede

China a inceput vanatoarea de extraterestri! Vezi dispozitivul special creat pentru asta! Video

Cel mai mare telescop radio din lume a ajuns la stadiul final de constructie. Purtand denumirea FAST (Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope), telescopul este construit in provincia Guizhou, in sud-vestul Chinei.

Acesta va fi utilizat pentru explorarea spatiului, dar si pentru vanatoare de extraterestri. Descoperirea unei forme de viata inteligente este in mare ambitia Chinei, autoritatile chineze sporindusi investitiile in astronomie, de cativa ani.

Telesocpul este mult mai mare decat celebrul radio-telescop Arecibo din insula Porto Rico, in prezent cel mai mare din lume si are o sensibilitate de trei ori mai mare. Acesta a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sarac din sud-vestul provinciei Guizhou.

Click pe aceeasi tema:  Inventia chinezeasca, rastoarna legile fizicii! Ce poate face noul motor!

Zheng Xiaonian, directorul Observatorului National de Astronomie, cel care a construit telescopul a declarat: ,,Proiectul are potentialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea intelege mult mai bine originile universului si pentru imbunatatirea vanatorii de extraterestri la nivel global”.

Realizarea telescopului din China a costat 1,2 miliarde de yuani (180 de milioane de dolari) si va fi lider global pentru urmatoarele doua decade. Construirea telescopului a durat cinci ani si va fi pus in functiune in luna septembrie.

Directorul general al Societatii chineze de astronomie, Wu Xiangping, declara anul trecut agentiei China Noua ca nivelul ridicat de sensibilitate al FAST ii va ajuta pe oamenii de stiinta chinezi „sa caute forme de viata inteligenta in afara galaxiei noastre”.

Click pe aceeasi tema:  Previziune infioratoare a unui miliardar celebru! In urmatorii 30 de ani, lumea va cunoaste mai mult durere!

Initiativa este salutata de toata presa chineza, precum si de cateva personalitati stiintifice din domeniul spatial. Teoretic, FAST ar urma sa le permita cercetatorilor sa detecteze semnale radio la zeci de miliarde de ani lumina.

Beijingul isi mareste investitiile in astronomie, accelerand programul de explorare spatiala, caruia ii aloca miliarde de euro. Autoritatile intentioneaza sa plaseze o statie permanenta pe orbita pana in 2020 si, cu timpul, sa trimita un om pe Luna.

Dezvoltarea programelor spatiale este o prioritate pentru Beijing, presedintele Xi Jinping a afirmat ca doreste sa dezvolte tara, ca fiind o putere spatiala.

Click pe aceeasi tema:  Orasul care nu apare pe nicio harta a lumii! Cei mai buni oameni de stiinta au fost transferati aici cu un singur scop!

Ambitiile Chinei includ transportarea unui om pe luna, pana in 2036, si construirea unei baze spatiale, proiect care deja a inceput. China a insistat ca scopul programului este unul pasnic, arata A1.

spre