Frica sau teama este unul din cele mai puternice sentimente pe care le poate avea omul. Important este sa-i recunoastem formele si, atunci cand ne simtim din nou influentati de frica, sa actionam pentru a ne recapata puterea.

Frica determina aparitia nervozitatii, frustrarii si a disconfortului. Frica este o forma de gand negativ care-ti slabeste sufletul pentru ca iti plaseaza mintea intr-o stare constienta de victima. Aceasta stare de spirit negativa te impiedica sa apreciezi darul iubirii si viata.

Nimic nu e mai molipsitor si mai daunator decat sentimentul de frica. Asta pentru ca iti fura din energie si te destabilizeaza pe toate nivelurile (fizic, emotional si psihic). Lipsa de intelegere a temerilor provoaca indoiala, confuzie si duce, deseori la aparitia unor blocaje de ordin psihologic si emotional. Ceea ce poti face pentru a preveni astfel de emotii si stari, este sa te confrunti cu temerile, nu sa le eviti sau sa le ”ascunzi sub pres”.

Se poate spune, de asemenea, ca frica este cea mai mare slabiciune a unui om, prin prisma promovarii sentimentelor de confuzie, anxietate si lasitate. Iar toate acestea, nu fac decat sa reduca drastic claritatea mentala si capacitatea de concentrare pe aspectele pozitive ale vietii.

Un alt nivel pe care actioneaza frica este cel al conexiunii fiintei umane cu divinitatea. Sentimentul puternic de teama induce totodata senzatia de separare si singuratate. Omul se simte vulnerabil si rupt de insasi sursa care l-a creat. In felul acesta, perspectiva care instaleaza si deciziile luate sunt in 99% din cazuri eronate. Atunci cand te simti conectat si sprijinit de o forta mai inalta decat tine, nivelul de energie este ridicat, ai claritate mentala si reusesti sa faci cele mai bune alegeri, scrie noulpamant.

Cum ne eliberam ?

Infrunta frica

Cand vine vorba de temerile noastre, multi dintre noi incercam sa le ignoram, sa le suprimam sau sa fugim de ele, fara a fi constienti de faptul ca ele pot reaparea intr-un mod mult mai agresiv si mai intens. Pentru a preveni dezvoltarea lor, este necesar sa le recunostem si sa devenim constienti de ele. Abia cand ajungem in acest punct al procesului, temerile incep sa fie ”cucerite”. Iar un alt mod miraculos care poate fi de ajutor in confruntarea cu frica este sa invatam sa transformam temerile in ”arme” , in cunostinte care sa ne faca mai puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.