Cele 10 motive adevarate care iti umplu sufletul de emotie negativa! – Cap Limpede

Cele 10 motive adevarate care iti umplu sufletul de emotie negativa!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Multi dintre semenii nostri trec prin etape ale vietii in care totul pare fara iesire. Dar nimeni nu a fost la o scoala care sa ne invete ca este ceva trecator, cu toate acestea psihologii cunosc foarte bine mecanismele care duc la asemenea manifestari. Va invitam sa urmariti mai jos cele 10 motive adevarate care iti umplu sufletul de emotie negativa in opinia psihologului Alina Blagoi.

 

1. Furie

Atunci cand nu obtineti ceea ce doriti, puteti provoca in dumneavoastra insiva, inconstient, un sentiment de furie, cu scopul de a forta o alta persoana sa se supuna. Asa ca, furia va ajuta sa preluati controlul asupra situatiei. Deasemenea, furia poate fi folosita pentru a-ti proteja drepturile. Furia ne ajuta sa-i transmitem inamicului mesajul “este momentul sa te retragi”. Furia fata de tine poate fi o metoda prin care te fortezi sa faci ceva, o anumita sarcina pe care o eviti de exemplu.

2. Tristetea, durerea

Acesta este modul nostru de a exprima nemultumirea fata de noi insine, fata de realizarile noastre. Aceasta poate fi deasemenea o forma diferita de manifestare a compasiunii.

Loading...

3. Iritarea

Aceasta emotie este o forma slaba a furiei. Aceasta este de cele mai multe ori declansata de comportamentul unei alte persoane. Ea ne ajuta sa ne realizam propria pasivitate si ne incurajeaza sa actionam. In spatele tuturor situatiilor de iritare se afla dorinta de a mentine situatia sub control.

Cele 10 motive adevarate care iti umplu sufletul de emotie negativa! was last modified: august 14th, 2015 by Psiholog Alina Blagoi

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close