Cea mai proasta veste pentru coalitia penalilor! Kovesi, prima pe lista scurta pentru functia de procuror-sef european!

Fosta sefa a Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, s-a clasat pe primul loc la selectia pentru postul de procuror-sef european, realizata de un comitet special. Astfel, primele trei propuneri vor fi trimise Parlamentului European.

„Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc in selectia pentru postul de procuror european realizata de un Comitet special de selectie. sah mat dat PSD-ului. in sfarsit exportam oameni de calitate extraordinara in Uniunea Europeana! Succes, Laura Codruta Kovesi!”, a scris deputatul USR Iulian Bulai pe Facebook.

Totodata, el a publicat si documentul care si documentul care atesta alegerea.

Procedura de selectie a procurorului sef european este una care nu depinde de tara din care provine candidatul si se face exclusiv de catre o comisie formata din 12 membri (fosti membri ai Curtii de Justitie si ai Curtii de Conturi, fosti membri nationali ai Eurojust, membri ai instantelor nationale supreme, procurori de nivel inalt si avocati) desemnati in septembrie 2018.

Lista scurta va ajunge la Comisia JAI si, probabil Comisia LIBE, apoi cuvantul final il vor avea Consiliul si Parlamentul European, de comun de acord, scrie News.ro.

4 feb 21:22Cap Limpede
Loading...