Acasă Sanatate Ce spune urechea ta despre starea inimii!

Ce spune urechea ta despre starea inimii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului, iar cercetatorii spun ca urechile sunt oglinda inimii. Cercetatorii au descoperit recent ca firele de par crescute pe lobul urechii pot indica un risc de atac de cord.

In 1973, Dr. Sanders T. Frank si echipa sa de cercetatori au publicat un studiu in care sustineau ca o cuta diagonala a lobului urechii, denumita ”Semnul lui Frank” era un semn care indica o boala coronariana. Cercetatorii spuneau ca daca nivelul testosteronului, hormonul masculin este mare, riscul de boli de inima creste.

Mai tarziu, în 1989, un alt articol publicat de o alta echipa de cercetatori prezenta rezultatele unui studiu realizat pe 215 pacienti indieni. Expertii au luat in considerare pliurile lobilor urechii, parul crescut pe lobi si riscul de boli cariovasculare. ”A fost observata o diferenta semnificativa intre pacientii care aveau boli cardiovasculare si cei care nu aveau”, au scris autorii. Se pare ca parul de pe ureche era dominant pe masura ce varsta pacientului era mai înaintata, noteaza libertatea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos