Acasă Timp liber Spiritualitate Ce spune Biserica despre copilul conceput in post si ce reprezinta pacatul...

Ce spune Biserica despre copilul conceput in post si ce reprezinta pacatul trupesc!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Copilul conceput in post, o viata pusa in pericol 

O problema spinoasa este cea a copilului conceput in perioada postului sau a Saptamanii Mari, fiind o situatie care intra tot in categoria placerilor.

“Discutia aceasta este interesanta pentru ca apare relatia dintre sexualitate si procreatie. Traim niste vremuri foarte pornografizate, in care cautam mai mult placerea sexului, nu si roada sexualitatii, si anume procrearea. Dumnezeu a lasat omului aceasta placere a sexualitatii pentru ca prin act in sine se concepe un copil, iar  placerea este ca o binecuvantare pentru responsabilitatea ce urmeaza. Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. Insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata”, spune preotul Tanasescu.    

Acesta subliniaza importanta raportarii la un set de valori, idealuri, principii, metode, aratand ca in primii ani de viata copiii sunt oglinda morala a parintilor, de unde si importanta celor sapte ani de acasa.

“Pe de alta parte, si acesti sapte ani sunt oarecum afectati cu atata globalizare, digitalizare, informatizare si mediatizare a societatii. Se pune problema cine ii mai invata cei sapte ani de acasa. Pentru ca adesea parintii ii abandoneaza in fata televizorului, a calculatorului sau a anturajului, ori a unei bone, care ii invata si ea ce stie. Iata ca incepe copilul sa nu mai fie nici macar produsul parintilor, al celor sapte ani de acasa. Copilul invata de unde apuca. Iata cata tragedie ascunde un pacat”, accentueaza Tanasescu.  

De altfel, cuvantul “pacat”, la origine, inseamna esec, ratacire, lipsa implinirii, venind din grecescul “amartia”.

“Un pacat nu este ceva in sine, este un termen prin comparatie cu tinta care nu a fost atinsa. Cand faci un copil in post este pacat pentru ca este dovada esecului acestei constiinte crestine pe care nu o ai, pentru ca un crestin care nu are aceasta constiinta nu face altceva decat sa transforme toate faptele lui in pacate”, explica preotul sensul in care trebuie inteles pacatul. 

Sursa: eva.ro