Un veteran din domeniul imagisticii prin rezonanta magnetica a inventat o tehnologie cu ajutorul careia putem vedea in timp real ce se intampla in interiorul corpului nostru – de la vivacitatea interiorului unei guri care canta la spectacolul captivant al unei inimi care bate.

Jens Frahm, profesor la Intitutul Max Planck, a prezentat recent cateva videoclipuri care infatiseaza pentru prima data procesele in desfasurare din interiorul corpului uman, realizate cu ajutorul unei noi tehnologii dezvoltate de cercetatorul german – Flash2, scrie Daily Mail.

Gratie acestei tehnologii, Frahm a fost desemnat unul dintre cei trei finalisti ai premiului Inventator European.

Cercetatorul german a revolutionat deja imagistica prin rezolutie magnetica in 1985, cand a inventat Flash, tehnologie care a accelerat procesul de scanare, reducand timpul necesar de la jumatate de zi la cateva minute.

Flash a devenit standardul industriei, iar Flash2 ar putea avea acelasi succes.

Camera orientata spre gura unui barbat care vorbeste si canta in germana surprinde miscarile vioaie ale limbii in timp ce buzele si laringele se misca pentru a forma cuvintele.

In alt videoclip putem urmari o inima care bate in interiorul toracelui. Tehnologia face posibila observarea directa a unor activitati precum miscarea incheieturilor, vorbirea, inghitirea si ritmul cardiac, care le permite medicilor sa puna un diagnostic fara sa apeleze la metode de investigatie mai invazive.

Flash2 este in prezent testat clinic in Germania, Marea Britanie si SUA.

Sursa: ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.