Acasă Sanatate Polenul contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul!...

Polenul contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul! In ce afectiuni poate fi folosit?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Polenul reprezinta un aliment “miracol” prin excelenta. Asociat cu putina miere, el asigura cresterea organismului. Un grup de cercetatori rusi au identificat nu mai putin de 27 de elemente in compozitia sa.

Analiza biochimica a polenului arata ca in continutul sau se gasesc proteine, zaharuri, substante minerale, oligoelemente, toate vitaminele si, in plus, fermenti biochimici, hormoni, factori de crestere, pigmenti. Aliment echilibrant, dinamizator si revitalizant, el reda in numai cateva zile vigoarea si bucuria persoanelor deprimate, obosite si surmenate.

Usor laxativ, el dezintoxica organismul, iar consumul sau sistematic permite sa se evite imbatranirea prematura. Polenul provoaca, de asemenea, o crestere rapida a cantitatii de hemoglobina din sange. Examenele de laborator au permis sa se constate ca in anemii, numarul globulelor rosii creste cu aproximativ 500.000/mm3 de sange, dupa absorbtia timp de o luna a unei lingurite de polen zilnic. La convalescenti si batrani, polenul determina o crestere in greutate. Aceasta actiune este insotita de un efect energizant, scrie yogaesoteric.net.

Ratia cotidiana normala de polen este de la o jumatate de lingurita la o lingurita. Se va diminua doza daca ea produce un efect laxativ prea accentuat; ea va fi marita, insa, in caz de oboseala accentuata, slabire, crestere dificila, anemie. Se indica sa se consume cu regularitate, mai ales de catre cei care au implinit deja 60 de ani. Este posibil ca unii, tinand o astfel de cura de polen, sa resimta unele dureri, ca niste spasme sau crampe in zona abdominala, aspect ce indica actiunea puternic energizanta, de tonifiere si purificare a polenului ingerat, aspecte cu care organismul nu era obisnuit anterior. Totusi, dupa un anumit timp in care s-a perseverat cu “stoicism” in mentinerea curei, durerile vor disparea treptat pana la eliminarea completa si inlocuirea lor cu stari euforice, de buna dispozitie si incredere. Acesta va fi un semnal edificator al actiunii pline de eficienta a polenului.

Efectele maxime se obtin atunci cind polenul este luat dimineata, dupa toaleta obisnuita, pe stomacul gol. El trebuie tinut in gura si mestecat indelung, chiar daca se va topi repede. in acest fel, pe langa o excelenta asimilare in organism, el va ajuta la igiena si sanatatea cavitatii bucale. Dupa ce a fost luata intreaga cantitate de polen, timp de 30 minute, nu trebuie sa se manance si nici sa se bea ceva. Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului si este un bun adjuvant in terapia cancerului. Luandu-l in mod regulat si respectand aceste sugestii, polenul se va dovedi un adevarat panaceu, imbunatatindu-ne starea de sanatate; consumul acestuia are efecte cumulative in timp.

CE NU STIAI despre POLEN

– Polenul contine de 20 de ori mai multa vitamina A decat morcovul, si tot asemenea provitamina A. Un gram de polen contine suficienta rutina pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei. Dintr-o 100 g de polen se obtin atatia aminoacizi esentiali ca din 1/2 kg carne de vita sau din 7 oua. Cu 30 g polen se poate asigura tot necesarul zilnic de aminoacizi.