Romania este data peste cap de nenumaratele modificari care implica atat mediul de afaceri cat si salarizarea oamenilor de rand. Ajunsi la fundul sacului dupa promisiunile elucubrante din campanie ale liderului Liviu Dragnea, liderii coalitiei PSD-ALDE cauta bani si in piatra seaca. De curand au bagat tara in datorii luand imprumuturi de pe pietele internationale de peste doua miliarde de euro. Nu cu mult timp in urma au umblat si la fondul privat de pensii. Cine mai intelege ce este in capul lor?

Ultima gaselnita apartine ministrului muncii, Olguta Vasilescu cea care a reusit sa strice tot sistemul de slarizare fara a stii sa explice care ar trebui sa fie rezultatul. Un caz flagrant face inconjurul Romaniei si este vorba despre eliminarea anumitor sporuri, un medic director va ajunge sa primeasca un salariu mai mic decat cel al unei asistente medicale.

Cazul prezentat de adevarul.ro este unul real si se intampla chiar la Centrul de Transfuzie Sanguina Targu Jiu. Directorul Centrului, medicul Nicoleta Calutoiu, vrea sa-ti dea demisia, dupa ce salariul sau va scadea drastic de la 1 martie. Din cauza eliminarii sporurilor, salariul ei va fi mai mic decat cel al unui asistent medical.

In prezent, aceasta are un venit de aproximativ 5 000 de lei, salariu ce va ajunge undeva la 3 600 de lei.

Nu vom beneficia, de la 1 martie, de niciun fel de spor care sunt aferente centrelor de transfuzii si salariul pe care il voi primi va fi de aproximativ 3.600 de lei, sub salariul unei asistente. Conform unei legi cadru, cei care sunt asimilati personalului TESA nu mai beneficiaza de sporuri. Acest aspect a fost semnalat de catre directorii centrelor de transfuzie atat vechiului ministru al Sanatatii, cat si actualului ministru al Sanatatii. Sa speram ca, intr-un fel sau altul, se va remedia aceasta eroare“, a precizat Nicoleta Calutoiu.

Pe langa atributiile de sef de unitate, Nicoleta Calutoiu desfasoara si activitatile specifice de medic, pentru ca in unitate nu exista un alt cadru medical specialist, insa nu primeste nicio remuneratie, spune ea. In prezent, din directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Targu Jiu primeste un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. Situatia se va schimba de la 1 martie, cand vor fi aplicate o serie de majorari salariale pentru medici si asistente. In schimb, salariile directorilor vor fi diminuate, pentru ca nu se vor mai acorda o serie de sporuri. Astfel, Nicoleta Calutoiu va primi un salariu de doar 3.600 de lei, mai mic decat al asistentelor medicale din subordinea sa.

„Pentru a putea fi director orice persoana trebuie sa aiba studii medicale de lunga durata. Cine sa vina? Ce medic, biochimist sau biolog va renunta la salarizarea lui ca sa vina pe un post de director cu foarte multe atributi si responsabilitati si cu un salariu mult mai mic decat cel de pe o functie de executie? Inainte de a renunta la postul de director vreau sa mai pot face ceva cu privire la organizarea centrului de transfuzii. Pana la urma, fac ceea ce-mi place, dar nu stiu ce voi face. Demisia din functia de director reprezinta una dintre posibilitati. Pot sa-mi desfasoar activitatea doar ca medic“.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.