Ce mesaj a transmis romanilor noul ambasador al SUA! Video

Noul ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a publicat pe Facebook un mesaj video in care afirma ca este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar si de sprijinirea respectarii statului de drept si a luptei impotriva coruptiei.

"Dupa mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca presedintele Obama m-a ales sa reprezint America in Romania. Interesul fata de tara dumneavoastra mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman. De atunci sunt fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei. Astazi avem aceeasi viziune: o Europa intreaga, libera si in pace. Ca ambasador, telul meu e sa consolidez parteneriatul nostru pentru securitate si sa sprijin respectarea statului de drept si lupta dumneavoastra contra coruptiei. Voi lucra sa extind comertul bilateral si investitiile si sa intaresc relatiile dintre poporul american si poporul roman. Eu si sotia mea, Mari, abia asteptam sa vizitam frumoasa dumneavoastra tara si orasele pline de viata si sa ne intalnim in scurt timp", a afirmat in limba romana Hans Klemm.

Noul ambasador a sosit duminica seara la Bucuresti. Printre cei care l-au intampinat la Aeroportul Otopeni s-a numarat si insarcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson. Hans Klemm urmeaza sa fie primit luni dupa-amiaza de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, apoi de presedintele Klaus Iohannis. Noul ambasador al SUA a depus juramantul miercurea trecuta, la sediul Departamentului de Stat al SUA. Cu acest prilej, el a salutat eforturile Romaniei de a combate fenomenul coruptiei, mentionand "campania hotarata" dusa in acest sens si aratand ca Bucurestiul reprezinta un exemplu in acest domeniu. La ceremonia de depunere a juramantului au participat secretarul de stat John Kerry si ambasadorul desemnat al Romaniei in SUA, George Maior. Mesajul Video in limba romana poate fi urmarit AICI
21 sep 13:31Cap Limpede
Loading...