5. O modalitate excelenta de mari aportul de vitamine si fibre
Sfecla este, de asemenea, bogata in substante nutritive esentiale, cum ar fi vitamina C, folat, mangan si potasiu, facandu-le o alegere excelenta in sprijinirea sanatatii nervoase, musculare si osoase.
Sfecla este bogata in fibre alimentare, care sustin sanatatea tractului digestiv si asigura o senzatie de satietate dupa consumul acestora.
Tulpina de sfecla rosie, gasita in partea de sus a plantei, este plina de vitamine. Acestea contin fosfor, zinc, vitamina B6, fibre, magneziu, cupru, mangan, potasiu, vitamina A, calciu, fier si proteine vegetale. In plus, datorita continutului lor nutritional, tulpina de sfecla rosie ajuta la sustinerea sistemului imunitar si ofera protectie impotriva afectiunilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer.
6. Creste energia si rezistenta
Sfecla este, de asemenea, valoroasa pentru sportivi, practicantii de fitness sau pentru oricine doreste un impuls suplimentar de energie si rezistenta pe tot parcursul zilei.
Persoanele care beau suc de sfecla inainte de antrenament au capacitatea de a face cu pana la 16% mai multe exercitii fizice, lucru confirmat de un studiu recent.
Continutul de nitrati din sfecla este considerat a contribui la reducerea consumului de oxigen atat in cazul exercitiilor de intensitate ridicata cat si scazuta.
Sfat alimentar excelent: Sfecla este delicioasa taiata felii in salate si sandvisuri sau fiarta in supe si tocana. Sucul de sfecla consumat zilnic este o modalitate excelenta de prevenire a cancerului si de a experimenta multe dintre beneficiile pe care le ofera aceasta leguma.