Ce efecte are sfecla rosie asupra sanatatii oamenilor? Sucul este delicios!

Sfecla a fost consumata inca din cele mai vechi timpuri si a fost foarte populara in Asia, Africa de Nord si Europa. La un moment dat erau consumate numai partile verzi ale plantei dar in zilele noastre sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai populare. Desi sfecla este apreciata pentru gustul sau dulce, atragator, multi oameni sunt in continuare necunoscatori cu privire la beneficiile extraordinare pentru sanatate ale sfeclei si ale sucului de sfecla. In continuare iti vom prezenta care sunt principalele motive pentru care sucul de sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta: 1. O modalitate delicioasa de a evita inflamatia cronica In plus fata de protejarea celulelor, enzimelor si proteinelor de stresul de mediu, sfecla poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei cronice – care este cunoscuta pentru afectarea functionarii celulare adecvate care stabileste stadiul bolii. Nutrientii gasiti in interiorul sfeclei rosii ne ajuta sa ne protejam organele interne, sa ne imbunatatim sanatatea vasculara si sa prevenim o gama larga de boli cronice. Sunt pigmentii betainici – din interiorul sfeclei – care par sa faciliteze acest efect. O cantitate de opt uncii pe zi este o cantitate suficienta pentru inceput. Nu ar trebui sa te surprinda daca vezi modificari de culoare ale urinei si/sau scaunului.2. Eliminarea in siguranta a toxinelor nedorite din corp Beneficiile pentru sanatate ale sfeclei includ, de asemenea, un sprijin puternic pentru detoxifierea completa a organismului. Toxinele ce au fost defalcate sunt asistate in legarea de moleculele pentru excretie din organism. In acest fel, sucul de sfecla si sfecla rosie ajuta la curatarea ficatului si la purificarea sangelui. Consumul de suc de sfecla ne va ajuta sa evitam boala, deoarece sistemul imunitar primeste o cantitate mai mare din substantele nutritive de care are nevoie pentru a functiona eficient. 3. Scade tensiunea arteriala in mod natural Sucul de sfecla scade, de asemenea, tensiunea arteriala in doar cateva ore. De fapt, doar o sticla de suc de sfecla poate reduce tensiunea arteriala sistolica cu pana la cinci puncte, potrivit unui studiu. Efectul de scadere a tensiunii arteriale se datoreaza, cel mai probabil, continutului de nitrati din sfecla, care contribuie la dilatarea si relaxarea vaselor de sange si la imbunatatirea fluxului sanguin. Un cuvant de precautie: daca luati orice medicament pentru hipertensiune arteriala, asigurati-va ca discutati cu medicul specialist care intelege domeniul nutritiei si efectele sale asupra organismului. 4. Efecte anti-cancer deosebite Fitonutrientii din sfecla sunt cei care ii ofera culoarea rosie. In plus, se crede ca ii confera sfeclei capacitatea de a preveni cancerul si de a ajuta la distrugerea celulelor canceroase. S-a constatat ca extractul de radacina de sfecla rosie reduce formatiunile tumorale si arata promisiuni in tratamentul cancerului de san, pancreatic si de prostata.5. O modalitate excelenta de mari aportul de vitamine si fibre Sfecla este, de asemenea, bogata in substante nutritive esentiale, cum ar fi vitamina C, folat, mangan si potasiu, facandu-le o alegere excelenta in sprijinirea sanatatii nervoase, musculare si osoase. Sfecla este bogata in fibre alimentare, care sustin sanatatea tractului digestiv si asigura o senzatie de satietate dupa consumul acestora. Tulpina de sfecla rosie, gasita in partea de sus a plantei, este plina de vitamine. Acestea contin fosfor, zinc, vitamina B6, fibre, magneziu, cupru, mangan, potasiu, vitamina A, calciu, fier si proteine vegetale. In plus, datorita continutului lor nutritional, tulpina de sfecla rosie ajuta la sustinerea sistemului imunitar si ofera protectie impotriva afectiunilor degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. 6. Creste energia si rezistenta Sfecla este, de asemenea, valoroasa pentru sportivi, practicantii de fitness sau pentru oricine doreste un impuls suplimentar de energie si rezistenta pe tot parcursul zilei. Persoanele care beau suc de sfecla inainte de antrenament au capacitatea de a face cu pana la 16% mai multe exercitii fizice, lucru confirmat de un studiu recent. Continutul de nitrati din sfecla este considerat a contribui la reducerea consumului de oxigen atat in cazul exercitiilor de intensitate ridicata cat si scazuta. Sfat alimentar excelent: Sfecla este delicioasa taiata felii in salate si sandvisuri sau fiarta in supe si tocana. Sucul de sfecla consumat zilnic este o modalitate excelenta de prevenire a cancerului si de a experimenta multe dintre beneficiile pe care le ofera aceasta leguma. Sursa
9 sep 15:22Cap Limpede
Ultimele Știri
Ce efecte are sfecla rosie asupra sanatatii oamenilor? Sucul este delicios!...
Reclamele TV la “Aqua Carpatica” interzise...