Nu e un lucru nou faptul ca suntem complesiti de stiri si evenimente negative astfel ca uitam sa vedem frumusetile din jurul nostru. Din cand in cand trebuie sa vina altii sa ne arate cate lucruri frumoase ratam in momentele in care ne pierdem timpul intrand in hora stirilor negative din viata cotidiana. Iata spre exemplu un video despre Dobrogea, descoperita de jurnalistul Charlie Ottley in seria „Flavours of Romania“

Productia „Flavours of Romania“ prezinta regiunile istorice ale tarii noastre, cu Charlie Ottley pe post de explorator. Documentarul a fost realizat in Anul Centenarului cu sprijinul Carrefour Romania, fiind o invitatie intr-o „frumoasa calatorie gastronomica, culturala si istorica prin autenticul romanesc“. „Prietenul nostru, regizorul britanic Charlie Ottley, ne dezvaluie in seria de documentare Flavours of Romania locuri deosebite si mai putin cunoscute din tara noastra, tainele gastronomiei locale si povestile oamenilor autentici pe care ii intalneste in cele opt regiuni vizitate“, descriu realizatorii.

„Flavours of Romania“ este difuzat de TVR de la finele lui martie, primul episod fiind despre Oltenia, continuand cu Muntenia, Dobrogea, urmand Moldova si celelalte provincii.

„Lasam muntii in urma si ne indreptam spre coasta Marii Negre, pentru a explora frumusetea salbatica a Dobrogei“, spune Ottley in debutul episodului difuzat de TVR1 in noaptea de Inviere. Calatoria incepe din nordul Dobrogei si merge pana in sud, trecand prin istorie, arheologie, geografie, cultura, spiritualitate, turism balnear si de agrement si chiar distractie hippie – „mai pe sufletul lui“, dupa cum marturiseste Charlie Ottley. El cunoaste obiceiuri, mestesuguri si minoritati ale Dobrogei, este invitat la mese traditionale, face o incursiune in Delta Dunarii, viziteaza cetatile antice, Techirghiolul si chiar Vama Veche. Episodul se incheie cu un semnal de alarma lansat pentru protejarea patrimoniului inestimabil al Dobrogei. Mai jos puteti urmari un rezumat al expeditiei in Dobrogea – expeditie care, desi nu poate fi cuprinzatoare, este relevanta pentru descoperirea regiunii dintre Dunare si Marea Neagra, supranumita de monarhii nostri „perla Coroanei Romaniei“.

Vezi reportajul in pagina urmatoare>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.