Ministrul roman de Interne, Carmen Dan, l-a confundat pe omologul sau italian, Matteo Salvini cu premierul Italiei, Giuseppe Conte. Gafa a fost facuta intr-o postare pe Facebook.

„Onorata sa primesc vizita presedintelui Consiliului de Ministri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar daca este o intrevedere scurta, de numai cateva ore, sper sa fie una fructuoasa!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Postarea a fost corectata la scurt timp.

„Onorata sa primesc vizita vicepresedintelui Consiliului de Ministri, ministru de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, la Ministerul Afacerilor Interne, Romania. Chiar daca este o intrevedere scurta, de numai cateva ore, sper sa fie una fructuoasa!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si in contextul detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene s-a numarat printre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu vicepresedintele Consiliului de Ministri si ministrul de Interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini, scrie Agerpres.

“Am agreat impreuna ca in Uniunea European avem nevoie de mai multa colaborare si incredere, iar acestea se cladesc prin dialog si cunoastere reciproca. Am subliniat modul in care comunitatea de romani din Italia si comunitatea de italieni din Romania reprezinta un liant puternic si contribuie la dezvoltarea economica si sociala a tarilor noastre”, a declarat Carmen Dan, marti, dupa intalnirea cu oficialul italian, la sediul MAI.

Ea considera ca este firesc sa existe un dialog constant intre cele doua guverne pentru binele comunitatilor din Romania si Italia.

″stiu ca guvernul italian este foarte preocupat de combaterea criminalitatii. I-am reconfirmat colegului meu toleranta noastra zero fata de criminalitate si disponibilitatea de a continua cooperarea eficienta dintre fortele noastre de ordine pentru prevenirea si combaterea criminalitatii. Asadar, atunci cand vorbim de infractionalitate, lucrurile sunt clare: autorii faptelor penale trebuie trasi la raspundere indiferent de cetatenia acestora, de aceea ne exprimam intreg sprijinul nostru si il asigur inca odata pe ministrul Salvini de totala cooperare a autoritatilor de aplicare a legii din Romania”, a mai spus Carmen Dan.

in opinia sa, Romania dispune de toate instrumentele necesare pentru consolidarea cooperarii politienesti, atat prin intermediul atasatilor de afaceri interne, cat si in ceea ce priveste continuarea trimiterii in misiune in Italia a politistilor romani. in cel mai scurt timp, un alt atasat de interne va fi trimis la Roma.

“Contextul in care Romania va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene va fi unul complex, marcat de multiple provocari. Ne vom concentra pe avansarea dosarelor care pot aduce rezultate tangibile pentru cetatenii europeni. Presedintia romana nu va avea o misiune usoara, dar va fi pe deplin angajata sa actioneze ca un veritabil mediator impartial si un facilitator de consens”, a afirmat Carmen Dan.

La randul sau, Matteo Salvini a dat asigurari in numele guvernului italian ca relatia dintre cele doua tari nu va putea decat sa se imbunatateasca.

“Suntem tari de frontiera si asteptam ca Europa sa-si aduca o contributie la imbunatatirea securitatii interne. Comunitatea romana din Italia este mai mare de un milion de persoane si este evident ca greselile celor putini nu trebuie sa se rasfranga asupra celorlalti si multumesc autoritatilor romane, serviciilor de securitate care au si-au adus contributia la identificarea urmaritilor”, a declarat Matteo Salvini.

El a adaugat ca se are in vedere organizarea unei intalniri cu ministrii de Justitie din cele doua tari, pentru aprofundarea subiectului supraaglomerarii din inchisori cu care se confrunta Romania si Italia.