Deci, ce poti face pentru a combate invidia sociala?

Indeparteaza laudarosii din lista de prieteni – Daca urmaresti oameni care profita de orice oportunitate pentru a se lauda, anuleaza urmarirea sau renunta la prietenia lor. Oamenii laudarosii sunt foarte rar prieteni buni oricum. Daca totusi doriti sa pastrati legatura cu acestia, rezuma-te la text sau la mesageria instant.

Nu-ti fie frica sa mentionezi lucrurile bune din viata ta – Daca ai vesti bune de impartasit, raspandeste pozitivitatea. Nu este nimic gresit in a-ti recunoaste realizarile si a le evidentia pe profilul tau. Doar atunci cand se face excesiv asta sau pentru a-i face gelosi pe ceilalti este momentul cand ar trebui sa-ti reevaluezi comportamentul. Alti oameni ar putea avea o viata mai buna, dar sunt mai sanse ca si viata ta sa fie presarata de momente grozave. De asemenea, iti poti face un profil privat pe care numai tu sa-l poti vedea. Fa acest profil privat pe cat de pozitiv sau pe cat de laudaros doresti. Suna prosteste, dar ar putea fi un stimulent bun al stimei de sine.

Limiteaza timpul petrecut pe social media – Cea mai simpla modalitate de a evita capcana invidiei este sa limitezi timpul petrecut citind postarile altor persoane. Nu-ti pierde niciodata timpul cautand prin albumele foto sau prin feed-urile celorlalti. Stabileste-ti o limita de timp rezonabila zilnic si rezuma-te la asta.

Foloseste social media pentru a te conecta, nu pentru a compara

Retelele sociale sunt concepute pentru interactiuni pozitive, nu pentru comparatii inutile si nesanatoase. Pastreaza-ti atentia acolo unde conteaza. Acorda un interes adevarat pentru activitatile, vietile si opiniile celorlalti, in loc sa te lasi tras in jos de asta si sa transformi totul intr-o competitie.

Nu trebuie sa renunti la Facebook, Instagram sau la alte platforme sociale. Sunt instrumente excelente pentru a pastra legatura cu ceilalti. Cu toate acestea, pentru a combate gelozia, trebuie sa fie pastrata o perspectiva echilibrata si sa fii dispus sa faci un pas inapoi atunci cand este necesar.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.