Calendarul mayas care se termina brusc pe 21 decembrie 2012 a pus pe jar o planeta intreaga. Calculul a fost facut in urma cu mai bine de 3.000 de ani, iar producatori de la Hollywood, experti si astrologie si oameni de rand s-au intrebat pe rand, daca sfarsitul lumii este in acest an.

Teoria a fost contrazisa de multi specialisti. Un cercetator NASA a sustinut ca nici alinierea planetelor, nici furtunile solare sau inversarea polilor magnetici nu reprezinta motive de ingrijorare. Mai mult, potrivit acestuia, mayasii aveau doua moduri de a calcula timpul: un calendar scurt si unul lung. Astfel, pe 21 decembrie se va incheia calendarul scurt. Nici vorba de sfarsitul planetei.

In timp ce oamenii se intreaba, daca sfarsitul lumii este la aproape o luna distanta, cei din Mexic incearca sa profite de aceasta teorie, care a atras atentia asupra mayasilor In Cancun, tocmai a fost inaugurat un muzeu dedicat acestei civilizatii.

Cancun are trei zone arheologice: El Rey, San Miguelito si Meco. Era important sa cream acest loc precum o invitatie pentru toti turistii, pentru ca dupa ce vin la acest muzeu sa fie interesati sa viziteze siturile arheologice.

In muzeu sunt expuse sute de artefacte care au apartinut civilizatiei mayase, care dateaza din anul 350 inainte de Hristos si pana in anul 1550 dupa Hristos.

1 COMENTARIU

  1. eu cu toata stiinta mea –atat concluzionez –dacai scis de mayasi ca vine dezastrul –pai la sigur va veni -dar poate numai pe zona babilonului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.