Vedeta Pro TV deplange intr-un text publicat pe cabral.ro si intitulat „tara lui peste, lu’ curva, lu’ blonda, lu’ ceafa, a lu’ boss“, faptul ca „ne-am ucis empatia si ne-am sufocat rabdarea“ si intotdeauna ne asteptam la ce e mai rau din partea celorlalti.

„Ne-au amortit sufletele, nu mai simtim lucruri unul fata de celalalt, pentru ca ne-am inchis urechile si nu ne mai auzim. Nu ne mai privim in ochi, mijim ochii astfel incat sa nu ne mai poata decoda nimeni. Ne putem astepta sa sangeram ore, singuri in mijlocul oricarei intersectii pline de oameni, pentru ca ne-am dresat ani la rand repetandu-ne imbecilitatea aia cu „facerea de bine e futere de mama”. in general, ne asteptam doar la rau“, este de parere Cabral.

Totusi, prezentatorul TV refuza sa creada ca Romania e tara descrisa in titlul textului, respectiv „a lui peste, lu’ curva, lu’ blonda, lu’ ceafa sau a lu’ boss“, si crede cu tarie ca lumea se va schimba, iar oamenii isi vor aminti cine sunt cu adevarat.

„Ne vom aduce aminte la un moment dat ca eram oamenii care-si imprumutau o cana de zahar, din putinul pe care-l aveau. Ne vom aduce aminte la un moment dat ca eram oamenii care sareau unii pentru ceilalti. Ne vom aduce aminte ca eram oamenii care spuneau „dar din dar se face Rai”. Si-atunci, atunci cand ne vom fi adus aminte cine suntem… nu ne vom mai lua mortii la rand prin intersectii, nu ne vom mai alerga vecinii cu toporul pentru un loc de parcare. Atunci vom fi oprit masina la accidentul altuia si vom fi oferit deja un pahar de apa celui de ni s-a pravalit la picioare“, mai scrie Cabral.

In incheiere, isi asuma faptul ca poate fi considerat „imbecil de optimist si un visator“, insa marturiseste ca doar asa poate merge mai departe: „Mai bine sper o viata, incercand sa ajut si sa schimb in bine, decat sa traiesc o viata trista si abandonata“. Totusi, Cabral are si o intrebare: cum si cand vor ajunge oamenii sa-si dea seama ca sunt mai buni decat atat si ca Romania nu e tara lui peste, lu’ curva, lu’ blonda, lu’ ceafa sau a lu’ boss.

Sursa: cabral.ro