Bauturile acidulate ne ataca fiecare organ al corpului

Imbatranire prematura, osteoporoza si chiar stop cardiac, acestea sunt doar cateva dintre afectiunile pe care le pot provoca bauturile acidulate, arata studii noi in domeniu, potrivit evz.ro. O doza de 330 ml de suc contine echivalentul a sapte, pana la zece lingurite de zahar. Iata care cum se rasfrange asupra sanatatii consumul exagerat de bauturi acidulate.

Piele

Bauturile racoritoare te imbatranesc inainte de vreme. Un studiu realizat de cercetatorii de la Harvard au descoperit ca fosfatul, element intalnit in toate sucurile, accelereaza procesul de imbatranire, cantitatile mari alterand pielea si muschii. Se pare ca un nivel ridicat de fosfat se gaseşte şi in bauturile de tip light.

Oase

Trei sau mai multe doze de Cola pe zi afecteaza oasele, crescand riscul de osteoporoza, arata studiile facute de cei de la Universitatea americana Tufts. Acidul fosforic aceste bauturi impiedica absorbţia calciului in organism, vital pentru sanatatea oaselor.

Articulatii

Guta este o inflamare a articulatiilor, insoţita de dureri. Oamenii de stiinta de la Universitatea British Columbia spun ca afectiunea este cu 85% mai comuna in randul barbatilor care beau mai mult de doua doze de suc pe zi decat in randul celor care nu consuma aceste bauturi. De vina ar fi fructoza din sucurile acidulate, care creste nivelul de acid uric din sange, principalul declansator al gutei.
Pagina urmatoare ...
12 aug 09:20Cap Limpede
Loading...