Acasă Life Barbatii au mai multi microbi pe birou decat femeile

Barbatii au mai multi microbi pe birou decat femeile

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii de la Universitatea San Diego au demonstrat ca femeile pastreaza mai bine curatenia decat barbatii, inclusiv la locul de munca, relateaza portalul Plos One.

Oamenii de stiinta americani au realizat un studiu in urma caruia s-a descoperit ca biroul unui barbat poate sa aiba si de 10-20 de ori mai multi microbi decat cel al unei femei.

Motivul consta in faptul ca barbatii se spala mai rar pe maini si sunt mai neglijenti in ceea ce priveste igiena la locul de munca.

Cercetatorii au studiat probele biologice de pe scaunele, telefoanele, mesele de lucru si tastaturile din 30 de spatii de birouri din New York, San Francisco si Tucson. Pe aceste suprafete au fost descoperite 549 de tipuri diferite de microbi. Cele mai multe bacterii erau de natura umana si proveneau din cavitatea bucala, nazala si de pe pielea celor care ocupau birourile respective.

Suprafetele care sunt cele mai expuse bacteriilor sunt scaunele si telefoanele, nu tastatura si masa de lucru, asa cum se credea pana acum.