Mihai Gheorghiu, unul dintre cei care au initiat proiectul de modificare a Constitutiei in Romania, a explicat ca ideea unui referendum aparuse cu cateva luni inainte de votul Parlamentului francez, dar acel eveniment a fost dovada ca oricand o modificare a codului civil se poate produce si in tara noastra printrun vot al Legislativului. Faptul este important pentru ca cei care se opun acestui referendum de modificare a Constitutiei argumenteaza ca reglementarea casatoriei, ca fiind aceea dintre un barbat si o femeie, exista deja in codul civil si o modificare a Constitutiei ar fi inutila.

Mihai Gheorghiu, liderul „Coalitiei pentru Familie”, explica pentru EVZ care sunt implicatiile acestui referendum, dar si care sunt punctele in care considera ca sunt atacati pe nedrept

De la ce a pornit aceasta idee?

– Mihai Gheorghiu: Este in primul rand o forma de a-ti apara valorile, de a apara lumea in care traiesti, de a apara fundamentele crestine ale civilizatiei europene, de a apara drepturile constitutionale si legale si a de a clarifica lucruri care, sub presiunea ideologica a zilei de astazi, par sa devina, cel putin pentru unii, extrem de neclare. Proiectul a inceput cu mult inainte de strangerea semnaturilor, a inceput cu doi ani inainte, printr-o pregatire minutioasa. A pornit la initiativa mea, dar a inclus ajutorul a foarte multor oameni, gandirea si actiunea decisiva a multor persoane. Am descoperit ulterior ca nu inventaseram nimic. Am cantarit, am vazut ce se intampla in jurul nostru si am luat decizia, in momentul in care grupul de intiativa a fost destul de numeros, sa ne indreptam catre aceasta procedura de revizuire constitutionala prin strangerea de semnaturi, care inseamna, practic, si acesta este un principiu fundamental al nostru, apelul la exercitarea suveranitatii de catre poporul roman. Exista doua valori cheie, doua principii fundamentale in ceea ce ne priveste, pe care le-am afirmat de la bun inceput, si anume: apararea fundamentului crestin al civilizatiei europene si romanesti si apararea si exercitarea dreptului la suveranitate a acestui popor. Sunt lucruri firesti pe care daca nu le aparam, vedem ca putem fi privati de ele foarte usor.

– Ati spus ca unul dintre factorii declansatori a fost reprezentat de ceea ce se intampla in jur. Ati putea sa exemplificati?

– Exista la ora actuala in Occident, in Europa si in Statele Unite ale Americii, o presiune a ceea ce am putea numi progresism, care este legitimat si de ideologia corectitudinii politice. Este o tornada ideologica care incearca sa refaca tesutul social, cultural si juridic al civilizatiei occidentale. Este o miscare profund anticrestina, este practic o revolutie culturala. De altfel, modelul revolutiei culturale chineze cred ca intemeiaza acest efort urias de deconstructie a tuturor valorilor europene.

– Ati avut exemple din alte tari care v-au impins spre aceasta solutie constitutionala?

– Vreau sa dau exemplu Frantei. in Franta, Codul Civil s-a schimbat, in anul 2013, numai prin vot in Parlament. Au iesit milioane de francezi in strada, care au cerut referendum prin care sa se voteze daca definitia casatoriei sa ramana ca fiind intre un barbat si o femeie. Li s-a refuzat referendumul si Parlamentul, dominat de Partidul Socialist francez a votat modificarea definitiei casatoriei, in sensul in care casatoria include si persoane de acelasi sex si include si adoptia.

– Teama dumneavostra este ca un Parlament, la un moment dat, poate fi influentat mai usor sa schimbe Codul Civil, pe cand Constitutia este mai complicat de schimbat?

– Exact. Aceasta schimbare a definitiei casatoriei, in sensul ca ar fi deschisa si catre persoane de acelasi sex, ar trebui sa treaca prin furcile caudine ale unei modificari constitutionale. Deci daca noi inscriem in Constitutie definitia normala si fireasca a casatoriei, orice incercare de a schimba aceasta definitie ar presupune, pe buna dreptate, consultarea intregului popor. Pentru ca este o schimbare atat de importanta, este o schimbare care vizeaza interiorul fiintei noastre, vizeaza raporturilor dintre noi si pentru o schimbare atat de radicala cu adevarat societatea romaneasca ar trebui sa fie consultata.

– Credeti ca aceasta miscare este impotriva crestinismului sau este mai degraba impotriva tesutului social care exista de mii de ani?

– Este in buna masura impotriva a tesutului social, natural, firesc al societatii umane, dar si al fundamentelor culturale crestine, pentru ca ea vizeaza schimbarea unor principii fundamentale si a definirii fiintei umane. Ne aflam aici si acum la stadiul unei biopolitici universale care vizeaza aceasta schimbare intr-un mod, as spune chiar brutal, intr-un mod bine directionat, exista o agenda. Nimic nu este intamplator. Nu este o intamplare ca intreaga societate occidentala este pur si simplu afectata sub pretextul unei minoritati de 1,5-2% din populatie. Trebuie sa spunem ca aceasta tornada ideologica nu face decat sa instrumentalizeze aceasta minoritate. Aceasta minoritate are intr-adevar problemele ei, trebuie ca cetatenii care o compun sa se bucure de aceleasi drepturi sociale, politice, civile ca majoritatea, dar nu aici este miza proiectului. Nu in apararea drepturilor unei minoritati.

– Sunt totusi opozantii initiativei dumneavoastra…

– Noi discutam despre cum ne definim noi pe noi insine in Constitutia Romaniei. Noi discutam aici despre noi insine, nu despre ceilalti. Ceilalti vin si spun ca a discuta noi despre noi insine si a discuta despre definitia juridica si constitutionala a relatiei intre barbat si femeie este fie neconstitutionala, fie imorala, fie retardata, fie excesiv religioasa, fie fundamentalist religioasa. Este un act de agresiune, este un act de manipulare. Repet, noi discutam despre noi insine, despre relatiile din familiile noastre, despre relatiile noastre intre noi si copiii nostri, intre noi si nepotii nostri, despre rudenie asa cum o intelegem de mii si mii de ani. Asta nu inseamna ca viata noastra este lipsita de tensiune, este lipsita de pacat, este lipsita de probleme extreme. Le avem, dar discutam despre noi insine, nu discutam despre ei si nu vreau sa discut despre aceasta comunitate si aceasta minoritate pentru ca nu trebuie sa cream paralelisme inutile. in schimb exista un corp constituit al revolutiei sexuale globale, ma intreb totusi de unde au aparut in societatea, intelectualitatea si mass media romaneasca, care da un soi de ordine progresiste, prescrie dogme ale unei noi ideologii si spune: „Domnule, sunteti retardati, sunteti veniti din Evul Mediu”. De ce spun asta? Unde s-a dovedit acest lucru, unde scrie acest lucru, ca simpla naturalitate, firescul dintre noi, a ajuns ca sa fie dovada de retard istoric.

– Care sunt implicatiile sociale ale unei acceptari a casatoriei intre persoane de acelasi sex?

– Sa fim foarte bine intelesi. Efectul imediat al redefinirii casatoriei in sensul deschiderii catre cuplurile de acelasi sex inseamna in mod automat dreptul de adoptie al copiilor in cupluri ale persoanelor de acelasi sex.

Au fost parinti sau profesori amenintati?

– Da. Exista deja o presiune ca acesta este curentul, ca ziua de maine va arata cum vor acesti activisti si atunci nu e bine sa te arati ca un opozant.

– si daca ziua de maine nu se opreste doar aici?

– Pai asta spunem si noi, ca daca ziua de maine nu se opreste aici? Nu stiu daca vor avea o limita, dar revenind la ceea ce se intampla aici, si am avut in urma cu o luna un dialog al Platformei Civice impreuna cu un grup de parlamentari si le-am explicat ce se intampla in sistemul educational romanesc, cat de multe sunt aceste tipuri de evenimente. Cei 10 parlamentari care au participat la discutie au fost uimiti de amploarea fenomenului, de amploarea protocoalelor care sunt semnate cu inspectoratele scolare judetene pentru a tine astfel de evenimente. Aceste ONG-uri sunt foarte bine finantate, prin granturi europene sau ale unor ambasade de la Bucuresti, si de zece ani de zile au actiuni concrete in sistemul educational romanesc. in liceele romanesti circula si se preda deja dupa manuale asa zise antihomofobie, dar care sunt de fapt lucrari de educatie pro homosexuala si care vehiculeaza informatii de o falsitate grosolana.

Citeste mai mult pe Evz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.