Iarna furioasa in 30 de judete din intreaga tara, care sunt sub cod galben de viscol. A nins inclusiv la Bucuresti. Cel mai periculos ramane, insa, vantul care urla in Capitala, iar in zonele de munte va avea la rafala si 100 de kilometri pe ora.

Daca la pranz aveam in jur de 6 – 9 grade in Bucuresti, spre seara temperatura a scazut brusc la 0 grade. A inceput sa fulguiasca, iar vantul bate la rafala cu 65 de km pe ora. In aceste conditii de umezeala si vant, temperatura resimtita e de minus 6 grade.

Aveti grija unde va parcati masinile in seara asta si cand mergeti pe trotuare, pentru ca vantul poate sa doboare la aceste viteze copaci, stalpi sau bucati de acoperis si panouri publicitare.

Aveti grja si daca plecati spre alte zone cu masina, pentru ca in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia ploile se transforma treptat in lapovite si ninsori, iar vizibilitatea va fi redusa in aceste conditii.

Este un episod de vreme rea care nu dureaza, insa foarte mult, pe finalul saptamanii viitoare temperaturile ar trebui sa cresca iar pana la 15 grade.