Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit, marti, cu 24 de ore, Codul portocaliu de canicula pentru judetele Arad, Bihor si Satu Mare, extinzand, in acelasi timp, atentionarea la alte sapte judete din partea de nord-vest, vest, sud si sud-vest.

Potrivit meteorologilor, in cursul zilei de 11 august, in judetele Arad, Bihor si Satu Mare va fi Cod portocaliu de caldura excesiva si temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot in aceeasi zi va fi in vigoare atentionarea Cod galben de canicula, in restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis.

Prognoza ANM releva faptul ca, de miercuri, 12 august, atentionarea Cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte sapte judete (Timis, Caras Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu), in aceste zone urmand sa se inregistreze temperaturi maxime de 37 — 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si in celelalte regiuni, unde se va institui Cod galben de canicula. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si podis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.