Capitala si alte 14 judete intra sub Cod portocaliu de ninsori abundente joi noaptea, in timp ce 16 judete se vor afla sub Cod galben de ninsori insemnate de joi dupa-amiaza, potrivit avertizarilor emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Codul portocaliu care vizeaza ninsoare abundenta, strat de zapada consistent, temporar viscol si vizibilitate scazuta va afecta, in perioada 22 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 15:00, judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Arges (partial), Teleorman, Dambovita (partial), Prahova (partial), Buzau (partial), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila si Tulcea, precum si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, in sudul Banatului si al Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, ninsorile vor fi abundente, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50 – 60 km/h si temporar 65 – 70 km/h, viscolind si local troienind zapada si determinand diminuarea vizibilitatii.

Pe de alta parte, incepand de joi de la ora 15:00, pana vineri la ora 20:00, judetele Timis, Hunedoara, Alba, Sibiu, Valcea, Brasov, Covasna, Arges (partial), Dambovita (partial), Prahova (partial), Buzau (partial), Bacau, Vrancea, Vaslui, Galati si Constanta se vor afla sub avertizare Cod galben de ninsori insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si vreme deosebit de rece.

In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si de Curbura ninsorile vor fi in extindere dinspre sud-vest si in intensificare, se va depune strat nou de zapada, local consistent, iar temporar vantul va avea intensificari in medie cu 45 – 55 km/h, astfel ca vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolita si spulberata.

In sudul si in estul Dobrogei, precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei.

„Vremea se va mentine deosebit de rece pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in jumatatea de sud-est, unde intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de frig”, precizeaza meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.