Acasă Sanatate Avertismentul unui renumit medic in alergologie si imunologie! Stomacul nostru are o...

Avertismentul unui renumit medic in alergologie si imunologie! Stomacul nostru are o aciditate atat de mare incat nimic nu i-o poate schimba!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Putem lua oricate suplimente de calciu sau antiacide dorim si consuma oricat de multa apa potabila alcalina vrem in speranta ca vom domoli aciditatea stomacului, insa nu vom ajunge la rezultatul dorit. Sau mai exact, nu pe termen lung, avertizeaza dr. Gabe Mirkin, medic specialist in alergologie si imunologie, medicina sportiva, pediatrie si imunologie pediatrica, profesor asociat la Hopkins Medical School si profesor asistent la Universitatea din Maryland. Medicul este autorul a peste 15 carti de medicina sportiva si nutritie.

„Stomacul nostru are o aciditate atat de mare incat nimic nu i-o poate schimba. Citricele, otetul, acidul ascorbic sau folic nu influenteaza in niciun fel aciditatea din stomac, nu mai mult de cateva minute“, spune dr. Mirkin. Toate alimentele care parasesc stomacul sunt acide. Cand aceste alimente patrund in intestine, secretiile din pancreas neutralizeaza acizii din stomac. Prin urmare, nu conteaza ce mananci, alimentele din stomac sunt acide, iar cele din intestine sunt alcaline, a explicat dr. Mirkin, potrivit adevarul.ro.

Modificarea dietei nu va putea modifica aciditatea niciunui organ al corpului, mai spune medicul. De altfel, adauga acesta, schimbarea aciditatii din corp ar putea fi periculoasa si ne-ar putea imbolnavi. Promotorii dietei alcaline sustin ca celulele canceroase nu pot trai intr-un mediu alcalin si au dreptate, explica medicul, insa nicio alta celula nu poate. Reactiile chimice din corp cu eliberare de energie sunt pornite de enzime care, ca sa inceapa sa functioneze, au nevoie de un mediu acid. Gradul de aciditate sau alcalinitate este exprimat prin pH.

Daca sangele isi schimba aciditatea sau alcalinitatea din oricare motiv, atunci organismul se mobilizeaza pentru a aduce pH-ul la normal pentru ca altminteri enzimele nu functioneaza, iar reactiile chimice necesare nu pot avea loc in organism. De exemplu, a spus medicul, atunci cand cineva isi tine respiratia, dioxidul de carbon se acumuleaza rapid in sange, iar acesta devine acid. Ne simtim inconfortabil si cautam sa ne reluam respiratia normala cat mai curand, in timp ce pH-ul revine si el la normal. Daca rinichii sunt deteriorati si nu pot regla aciditatea din sange reactiile chimice sunt oprite, toxinele se acumuleaza in sange si putem muri.

Anumite alimente pot lasa in urma procesului de digestie resturi care pot transforma gradul de aciditate al urinei, insa urina este singurul fluid corporal care este influentat de alimente si suplimente acide sau alcaline. Aciditatea urinei este irelevanta atata vreme cat aceasta e continuta in vezica urinara si nu influenteaza in niciun fel pH-ul vreunei parti din organis.

Alimentele alcaline sunt fructele proaspete si legumele, iar cele acide sunt de origine animala. Atunci cand mancam mai multe proteine decat avem nevoie, corpul nu poate inmagazina excesul de aminoacizi si ii converteste in acizi organici care ajung in sange. Dar sangele nu devine acid pentru ca in momentul in care proteinele sunt schimbate in acizi organici, calciul paraseste oasele pentru a neutraliza aciditatea si a mentine pH-ul din sange la nivelul normal. Din aceasta cauza, multi cercetatori sunt de parere ca proteinele in cantitate mare pot slabi oasele si duce la aparitia osteoporozei.

Asadar, daca cineva va spune sa cumparati suplimente de calciu sau apa potabila alcalina pentru a mai reduce din aciditatea existenta in corp este bine sa va vedeti de treaba, conchide medicul.

sursa: adevarul.ro.