Fostul presedinte al Ucrainei, Viktor Yushchenko, spera ca Europa „se va trezi” si va realiza ca Rusia este o mare amenintare. Acesta a facut declaratia in contextul otravirii fostului spion rus, in Marea Britanie.

In urma cu 14 ani, cand Viktor Yushchenko a candidat la prezidentiale impotriva unui politician sustinut de Rusia, a fost otravit cu o substanta toxica, numita dioxina. El a povestit intr-un interviu pentru BBC cum s-a petrecut totul.

”Cand am ajuns acasa si mi-am sarutat sotia, primul lucru pe care mi l-a spus a fost: buzele tale au gust metalic. Luasem cina cu seful Serviciului de Securitate din Ucraina si adjunctul sau. Conform investigatiei, otrava a fost adaugata in orezul servit la masa.

M-am dus in Austria si a doua sau a treia zi corpul meu a inceput sa se umfle. Capul mi s-a umflat dramatic. Aveam dureri in tot corpul. Am un raspuns, dar nu pot sa-l spun.

Imi pare rau ca Europa este atat de oarba, ca tarile europene sunt atat de neprietenoase una cu alta. Sunt foarte putin solidar cu politicile Rusiei.

As vrea ca ”Europa Unita” sa realizeze ca cea mai mare provocare pentru cetatenii ei este politica medievala pe care Rusia o duce in secolul 21”, a spus Viktor Yushchenko, citat de Protv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.