Augustin Zegrean da cartile pe fata! Fostul presedinte CCR, despre Kovesi la sectia speciala: "Asta nu e ancheta, asta e tortura"! "In tara asta nu este pedepsit hotul, este pedepsit cel care prinde hotii, dupa principiul ca „nicio fapta buna nu ramane nepedepsita"

Fostul presedinte al CCR a comentat declaratiile lui Kovesi la iesire si spune ca modul in care a s-a procedat cu fosta sefa a DNA nu este in regula. „Asta nu este ancheta, este tortura”, a declarat Augustin Zegrean la Digi24.

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale: „in tara asta nu este pedepsit hotul, este pedepsit cel care prinde hotii, dupa principiul ca „nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”. Trecand la ce am auzit ca spune doamna procuror-sef european, sigur ca nu este in regula. Daca este o plangere impotriva ei, procuratura trebuie sa o verifice, sa o cerceteze si sa dea o solutie. Dar trebuie sa ii respecte drepturile procesuale.

Nu se poate sa o chemi astazi, sa o pui sub invinuire intr-un dosar despre care nici macar nu stia nimic, sa nu-i dai timp sa-l studieze, sa afle despre ce este vorba.

Daca este asa cum a povestit, (i se aducea cate un act incomplet din cand in cand, intr-un birou – n.red.), asta nu-i ancheta, asta e tortura. Trebuie sa mearga acolo cu un avocat. Avocatii stiu cand se fac abuzuri in anchete si stiu cum sa le stopeze.

Doamna Kovesi cred ca a mizat pe buna credinta a procurorilor, dar se pare ca nu este asa. Daca vor sa-i arate cat pot sa fie ei de tari si de puternici… nu asa se procedeaza. Mai ales cu un om care a fost atatia ani procuror si sef de procurori. Ea are posibilitatea sa se apare cu un avocat, singura nu va reusi. Nimeni nu poate sa invinga singur sistemul.

Cat despre functia de procuror-sef european, cred ca aceasta ancheta de fapt o ajuta. Ati vazut ca cei mai multi dintre parlamentarii europeni sunt de partea ei, marea majoritate a presei europene si mondiale la fel, a primit o decoratie de la universitate mare in lume (Harvard – n. red.). Toata incercarea de a o compromite a avut un efect invers. Se stie in Europa ce se intampla aici. Nu mai poti sa pacalesti pe nimeni.”

Fosta sefa a DNA spune ca va dovedi ca este nevinovata si a reiterat ca aceste sicane din partea sectiei speciale pentru magistrati au legatura cu candidatura sa la sefia Parchetului European.

Ea spune ca i s-au incalcat drepturile si nu s-au respectat procedurile. Laura Codruta Kovesi a precizat, la ieşirea de la audieri, ca in primul dosar a cerut sa aiba acces la documente, iar procurorul i-a fixat perioada 8-14 martie, astfel ca astazi nu putea sa faca nicio declaratie.

7 mar 19:50Cap Limpede
Loading...