Augustin Zegrean, atac dur la Tudorel Toader: "O mare, mare marsavie. Refuz sa rostesc numele acestui personaj"

Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, are o iesire extrem de dura la adresa lui Tudorel Toader, fostul sau coleg de la CCR. Zegrean afirma ca adoptarea unei ordinante de urgenta prin care sa se permita depunerea unor contestatii in anulare la decizii mai vechi luate de completurile de 5 judecatori de la iCCJ este "o mare marsavie", concepta pentru salvarea lui Liviu Dragnea.

"Daca va fi data, OUG vizand dinamitarea condamnarilor definitive hotarate de completurile de 5 va fi o mare, mare marsavie. Se vrea spalarea si salvarea infractorilor, iar principalul beneficiar stim cu totii cine este. Pentru asta, se forteaza distrugerea definitiva a Justitiei. in lumea asta larga, nu cred ca poate exista o tara normala la cap care sa accepte rejudecarea unor cauze definitive decise prin respectarea cadrului legal existent. Asa ceva nu s-a mai auzit.

Ceea ce are de gand sa comita ministrul Justitiei – refuz sa rostesc numele acestui personaj – nu are nici cea mai mica legatura cu normele si principiile de drept. Ce pregateste acum acest personaj incalca toate normele de drept. Efectele vor fi devastatoare asupra Justitiei. Nu doar Justitia, ci noi toti am muncit degeaba in toti acesti ani, fiindca asa vrea acum coalitia PSD-ALDE. Este de-a dreptul inadmisibil", a declarat Zegrean pentru podul.ro.

Potrivit lui Zegrean, dupa o astfel de OUG, toti condamnatii definitiv in cadrul unor completuri de 5 vor depune contestatii in anulare si, finalmente, vor fi toti eliberati sau "doar spalati".

"Cum de s-a ajuns aici? Pai, judecatorii CCR au decis ca tot ceea ce s-a efectuat in baza protocoalelor de colaborare trebuie eliminat, ignorant. Dar – atentie! – decizia CCR se referea doar la spetele care se afla pe rolul instantelor, nu la cele care au fost deja finalizate prin verdicte definitive. De aceea, daca ministrul Justitiei se preteaza sa dea o astfel de OUG, el face mai mult decat a stabilit decizia CCR, si face asta in mod discretionar, cu adresa. Repet, daca da o astfel de OUG, ministrul Justitiei comite o mare, mare miselie, care va da peste cap, premeditat, intreaga Justitie", a mai afirmat fostul presedinte al CCR, aduagand ca "oficialii Uniunii Europene nu vor accepta niciodata o astfel de tampenie care are scopul de a-i salva si de a-i spala pe condamnati".

22 mar 21:55Cap Limpede