Augustin Lazar ii cere lui Victor Ciorbea sa atace la CCR Ordonanta pe legile Justitiei!

Procurorul general Augustin Lazar a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a OUG de modificare a legilor justitiei.

„In ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justitiei. Solicitarea anterior mentionata a fost transmisa, pentru informare, Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si Prim-ministrului Romaniei”, anunta Parchetul General.

Premierul Viorica Dancila a invitat reprezentantii asociatiilor de magistrati si ai CSM, luni, la ora 15.30, la Palatul Victoria, la discutii privind legile justitiei. Asociatia “Forumul Judecatorilor din Romania”, Asociatia ”Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” si Asociatia ”Initiativa pentru Justitie” au precizat ca independenta justitiei nu se negociaza si ca orice dialog referitor la adoptarea OUG nr.7/2019 trebuia initiat anterior emiterii sale, iar nu post factum, singura solutie aflata in acest moment la indemana legiuitorului fiind abrogarea imediata si in integralitate a actului normativ in cauza.

Cele trei asociatii au facut apel la CSM sa nu trimita reprezentanti la discutia propusa de catre premierul Viorica Dancila. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se va intruni la ora 10.00 pentru „dezbaterea efectelor adoptarii OUG nr.7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi intreprinse”.

25 feb 15:47Cap Limpede
Loading...