Acasă Stirile zilei Au aparut primele imagini cu jurnalistul turc capturat de militarii regimului sirian!...

Au aparut primele imagini cu jurnalistul turc capturat de militarii regimului sirian! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Posturile de televiziune din Turcia au difuzat primele imagini cu jurnalistul turc dat disparut in urma cu o saptamana, in nordul Siriei, unde a afirmat ca a fost capturat de militarii sirieni. Vezi VIDEO in Galeria Multimedia!

In imaginile difuzate de televiziunea oficiala de stiri Al-Ikhbariya din Siria, preluate de posturile NTV si CNN-Turk, Cuneyt Unal pare in stare de sanatate destul de buna dar foarte trist si avand urme de vanatai sub ochi.

Exprimandu-se pe un ton nervos, cameramanul care lucreaza pentru postul de limba araba Al-Hurra cu sediul la Washington, a precizat ca a fost insotit in timpul transmisiei de la Alep de persoane „care aveau arme in maini”.

Postul Al-Ikhbariya l-a prezentat, de asemenea, pe jurnalistul turc agitand un lansator de racheta, sugerand astfel, potrivit presei turce, ca lupta alaturi de insurgentii sirieni.

Ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu a denuntat o manipulare, afirmand ca jurnalistul turc nu facea decat sa transmita luptele si a avertizat statul sirian in privinta situatiei acestuia.

„Statul sirian este responsabil de sanatatea jurnalistului nostru”, a declarat Davutoglu in fata presei din Ankara.

Turcia, care a fost intr-o perioada apropiata regimului sirian, a intrerupt relatiile cu autoritatile de la Damasc. Ea cere plecarea presedintelui Bashar al-Assad si sustine rebelii.

Postul de televiziune Al-Hurra a anuntat in urma cu o saptamana ca a pierdut contactul cu doi dintre jurnalistii sai de la Alep, corespondentul Bashar Fahmi si cameramanul turc Cuneyt Unal.

Patru jurnalisti straini au fost ucisi in violentele din Siria de la inceputul lui martie 2011.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos