Utilizatorii plugin-ului Flash Player de la Adobe vor fi nevoiti sa-si actualizeze software-ul incepand de saptamana viitoare, dupa ce specialistii sud-coreeni in securitate cibernetica au descoperit, recent, o vulnerabilitate in aceasta tehnologie web, informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), pe propria pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, vulnerabilitatea a fost descoperita si raportata la Adobe de catre expertii omologi de la CERT Coreea (KR-CERT).

„Concret, exploatarea vulnerabilitatii ar permite unui atacator sa preia controlul asupra sistemelor afectate. Prin urmare, atacatorii ar putea extrage date despre aceste sisteme, precum si cele obtinute de acestea, cum ar fi datele de conectare, VPN etc. Adobe a anuntat ca se lucreaza momentan la rezolvarea acestei vulnerabilitati, iar utilizatorii ar putea sa-si actualizeze software-ul incepand de saptamana viitoare”, precizeaza specialistii din Romania.

Pe lista solutiilor temporare de remediere a problemei se mai afla: activarea optiunii click-to-play (adica eliminarea redarii automate) sau implementarea Protected View pentru Office.

La jumatatea anului trecut, compania americana de software Adobe Systems Inc. a anuntat ca, la finele anului 2020, va inceta sa mai updateze si sa distribuie pluginul Flash, conform Reuters.

Adobe a precizat ca a luat aceasta decizie impreuna cu partenerii sai, Apple Inc, Microsoft Corp, Alphabet Inc’s Google, Facebook Inc si Mozilla Corp, si, de asemenea, i-a incurajat pe dezvoltatorii care utilizeaza Flash sa se orienteze spre alte optiuni.

Creat in urma cu peste 20 de ani, Flash era odata software-ul preferat de dezvoltatori pentru a crea jocuri, playere video si aplicatii. in 2005, cand Adobe a achizitionat Flash, odata cu preluarea Macromedia, aceasta tehnologie era utilizata de peste 98% din computerele personale conectate la Internet.

Popularitatea acestui plugin a inceput sa decada dupa ce Apple a decis sa nu mai suporte Flash pe telefoanele sale iPhone.

in cazul Google Chrome, cel mai popular web browser, gradul de utilizare al Flash a scazut dramatic in ultimii ani. Daca in 2014 Flash era utilizat zilnic de 80% dintre utilizatorii de computere desktop in prezent a ajuns la 17% si continua sa scada.

Din cauza multiplelor probleme de securitate pe care le-a avut de-a lungul timpului, majoritatea solutiilor de navigare pe internet au eliminat software-ul fie total, fie i-au limitat accesul.

Adobe are peste 20 de ani de experienta in dezvoltarea de solutii securizate pentru documente digitale. in anul 1999, a introdus primele semnaturi electronice in Adobe Acrobat si Adobe Acrobat Reader.

Compania a fondat si conduce Cloud Signature Consortium, care a dezvoltat primul open standard ce aduce semnaturile digitale in aplicatii web si dispozitive mobile.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.