Daca stam prea mult pe scaun, nu riscam doar probleme de inima. Cercetatorii americani spun ca ni se micsoreaza partea din creier implicata in formarea de amintiri noi.

Cercetatorii Universitatii California din Los Angeles au recrutat 35 de adulti cu varste intre 45 si 75 de ani, de la care au obtinut informatii despre nivelul de activitate fizica si numarul de ore petrecute pe scaun intr-o zi.

In medie, intre 3 si 7 ore. Apoi, i-au examinat la RMN ca sa vada schimbarile din lobul temporal medial. Rezultatele au aratat ca, la aceia care au stat mai mult timp pe scaun, aceasta regiune din creier s-a subtiat considerabil, indiferent de nivelul lor de activitate fizica.

Cel mai ingrijorator este faptul ca nici daca vom incerca sa crestem ulterior numarul de exercitii fizice nu vom reusi sa compensam efectele nocive.

Nu ne costa nimic sa facem sport din timp, spun expertii, dimpotriva. Mai ales ca si cercetarile anterioare au legat comportamentul sedentar de un risc crescut de boli cardiace, diabet si deces prematur la varste mijlocii, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.