Atentie, romani! Peste patru milioane de oua contaminate cu insecticid, descoperite in Teleorman!

Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa au fost descoperite intr-o ferma din localitatea Draganesti Vlasca, de catre inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Teleorman.

Descoperirea a fost facuta in luna noiembrie a anului trecut, dar abia acum au ajuns rezultatele de laborator.

Potrivit unui comunicat de presa al DSVSA Teleorman, ouale sunt contaminate cu "Fipronil", o substanta interzisa in Uniunea Europeana.

"Ca urmare a primirii buletinului de analiza, care releva depasirea limitei maxime admise pentru substanta Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, pana la data acestui comunicat, sechestrarea unui numar de 4.200.000 de oua, care vor fi dirijate la o unitate autorizata pentru a fi distruse", se arata in comunicatul DSVSA Teleorman.

Si inspectorii Directiei de Sanatate Publica Teleorman au deschis o ancheta in acest caz. Acestia incearca sa afle cum a ajuns insecticidul in oua.

Potrivit specialistilor, Fipronil este un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gandacii, puricii, capusele, termitele, coropisnitele, gargaritele si alte insecte.

Deocamdata nu se stie daca vreun ou din locul contaminat a fost pus in vanzare.

9 ian 22:22Cap Limpede